App voorkomt commercieel hergebruik van Facebook foto's

Gratis app ‘Reclaim’ stelt Facebook gebruikers in staat om met een persoonlijk watermerk het copyright op hun privéfoto’s te claimen.

Helaas hebben we niet meer de rechten op de originele afbeelding
adformatie

Vanaf vandaag is de gratis app ‘Reclaim’ beschikbaar, waarmee gebruikers van Facebook dankzij een persoonlijk watermerk het copyright op hun privéfoto’s kunnen claimen. De nieuwe app speelt daarmee in op de veranderende gebruikersvoorwaarden van de sociale netwerksite. Die maken het voor bedrijven mogelijk om door gebruikers geüploade privéfoto’s voor commerciële doeleinden in te zetten.

Daarmee zijn de belangen van de gebruikers niet gediend, vindt Sipke Jan Bousema, die behalve producten en ambassadeur voor Mediawijzer.net één van de initiatiefnemers is van &;Reclaim&;: &;Wij vinden dat je gezicht en je privéfoto’s jouw eigendom zijn en dat ook moeten blijven. Derden moeten daar niet zomaar gebruik van kunnen maken, bijvoorbeeld om reclame te maken voor een dienst of product.&;

Watermerk 
Met Reclaim kunnen gebruikers zelf de controle houden over privéfoto&;s dor een watermerk over hun foto&;s te plaatsen, waardoor deze minder interessant zijn voor hergebruik door commerciële partijen (zie foto). De eerste versie is inmiddels goedgekeurd door Facebook. De initiatiefnemers willen de app in de toekomst ook voor Instagram en WhatsApp beschikbaar maken. 

Reclaim 
Reclaim is een initiatief van Sipke Jan Bousema, Willem van Leunen en Marieke Slinkert. Kijk voor meer informatie op de of de  

Advertentie
advertisement

Plaats als eerste een reactie

**Bold** _italic_
Uw emailadres wordt uitsluitend gebruikt om mogelijk contact met u op te nemen naar aanleiding van uw bericht en is alleen zichtbaar voor de redactie.
Advertentie