Kwart kinderen wil geen ontbijt

Bijna een op de vier Nederlandse kinderen ontbijt niet dagelijks of zelfs nooit. Dit blijkt uit recent onderzoek van Maurice de Hond onder Nederlandse moeders in opdracht van ontbijtgranenproducent Kellogg’s.

Helaas hebben we niet meer de rechten op de originele afbeelding
adformatie

Wanneer dit aan kinderen zelf wordt gevraagd antwoordt zelfs 30 procent van de Nederlandse kinderen dat ze niet regelmatig of helemaal niet ontbijten. Deze gegevens verzamelde kinderwebsite Kaboem Media B.V. ook in opdracht van Kellogg’s.
Dit houdt in dat in een klas van dertig kinderen, zeven tot acht kinderen kunnen zitten die met een lege maag aan de dag beginnen. De belangrijkste redenen die moeders aangeven waarom hun kinderen niet ontbijten zijn: geen zin hebben (22 procent), geen honger hebben (24 procent) of te laat opstaan (33 procent).

De helft van de kinderen in Nederland (51 procent) mag zelf bepalen wat hij of zij ontbijt. De betrokkenheid van ouders bij het ontbijtgedrag van hun kinderen is daarmee laag te noemen. Omdat een verantwoord ontbijt essentieel is voor een goede ontwikkeling van kinderen, is juist bij uitstek een grote rol voor de ouders weggelegd.

Advertentie
advertisement

Plaats als eerste een reactie

Advertentie