Modemerken zorgvuldig met ambassadeurs en events. Fashion Friday #18

Burberry, Tommy Hilfiger en Jack & Jones kiezen hun celebs met zorg. WE Fashion en Chanel scoren met events. Rapha fietst ook zonder stang.

 Burberry, Tommy Hilfiger & JACK JONES

Burberry

High class en stijlvolle schoonheid. En een merk dat zo&;n imago uitdraagt, gaat op zoek naar het mooiste meisje van de klas. Niet overdreven sexy of ordinair. Maar bloedmooi, wife material. Burberry vond deze week haar ultieme match in Blake Lively. De Amerikaanse ster is bekend van haar rol in de hitserie Gossip Girl. Met haar looks en redelijk brave imago past ze perfect bij Burberry. Dat het een ultieme match is, laat de engagement stijging van meer dan 275% wel zien.


Het is voor een merk niet gemakkelijk om de juiste celebs als merkambassadeurs te vinden. Vele gingen Burberry voor en faalden roemloos. De achterban geloofde de ambassadeurs van hun merk gewoon niet, en zij zijn juist degene die het moeten voelen. Het kiezen van de verkeerde celebs kan online fataal zijn. Lees ook dat we eerder schreven over hoe je als merk de juiste celeb selecteert. We geven je nu ook nog twee andere merken die vorige week de juiste merkambassadeurs gebruikten.

JACK & JONES

Het Deense Jack & Jones richt zich op mannen, in het jongere segment. Jongens dus eigenlijk. Wanneer je een geloofwaardige celeb voor je merk wilt selecteren, zul je moeten kijken naar wat jongens fascineert. En dan hoef je vaak niet ver te zoeken. Vrouwen & Voetbal. Nu vallen de vrouwen af omdat mannen kleding daarmee niet echt lekker uitkomt. Dan blijven dus voetballers over, het liefst met wat succes natuurlijk. En wanneer je dit voetbalseizoen aan succes denkt, denk je aan Leicester City FC. Het provincieclubje dat zegevierde tegenover het Arabische en Russische grootkapitaal. En laat de keeper van dit team nu net een Deen zijn! Veel ronder kan de bal niet zijn.

Kasper Peter Schmeichel is de zoon van de zeer succesvolle oud-doelman Peter Schmeichel. Met het contracteren van Schmeichel junior laat Jack & Jones zien dat het weet wat de achterban wil. Deze beloont de Denen met een engagement stijging van 190%. Soms ligt succes bijna zo voor de hand dat je er haast overheen kijkt. Het hoeft allemaal niet zo ingewikkeld te zijn.

In een eerdere editie van Fashion Friday schreven we ook al over merken die succesvol celebs aan zich bonden. Dit kun je in ons  op Adformatie lezen.

Tommy Hilfiger

Het Amerikaanse Tommy Hilfiger is duidelijk high-end: stijlvol, street én sexy. Het is als merk iets stouter dan Burberry. Als Burberry het mooiste meisje in de klas is, dan is Tommy Hilfiger de jongen die iedereen wil (zijn). En het is Tommy Hilfiger met de Italiaanse ster Mariano DiVaio perfect gelukt om het merk te personifiseren.

International man of style. Dat is hoe Tommy Hilfiger DiVaio introduceert in een Facebook posting. Hij presenteert zichzelf op Facebook als Fashion Blogger - Model - Actor. Met bijna 3 miljoen Facebook likes is hij meer dan succesvol. Het oogt misschien wat glad, erg bruin en veel spieren. Maar hij heeft wel het stoute imago waar Tommy Hilfiger naar neigt. Mariano komt duidelijk weg met een knoopje teveel open. En de achterban van het Amerikaanse merk sluit de Italiaan in de armen. Het engagement met de achterban stijgt met meer dan 210%.

WE Fashion & Chanel


WE Fashion

In ons van de maand maart noemden we events als een van dé trends van dit jaar. WE Fashion, het Nederlandse modemerk dat sinds kort keihard online aan de weg timmert, heeft kennelijk het report gelezen. Door een samenwerking met zowel LINDA. FESTIVAL als Fred van Leer weet het z&;n engagement tot grote hoogte te laten stijgen.

Bij de keuze voor een event gaat het zelfde principe op als de keuze voor een celeb. Er moet een match zijn met het merk én de achterban. WE Fashion maakt met Van Leer en LINDA een gedegen keuze. Beide zijn merken met een sterk imago en een groot bereik. Beide zijn 100% Hollands, fun, maar niet te plat. De keuze voor een samenwerking met beide Hollandse sterren legt WE Fashion geen windeieren. Het engagement stijgt met meer dan 190%.

Het succes van staat niet op zichzelf. Net als  verhogen zij wekelijks het engagement met de achterban.

Chanel

Ook internationaal worden events succesvol ingezet om het engagement met de achterban te verhogen. In het was Replay de grote winnaar, door een zeer succesvol event te organiseren tijdens de Milan Fashion Week.

Het Franse high-end modemerk zet deze week een succesvol event neer. Het post een video van de Cruise 2016/17 in Havana, Cuba. De Fransen presenteerden de 2016/17 collectie in Paseo del Prado en organiseerden een ware cruise. Chanel begrijpt goed dat niet alleen het event het succes bepaalt. Een event organiseren is één, dit op de juiste manier weten te registreren en deze content succesvol inzetten is een heel ander verhaal. Want wat heb je aan een succesvol event als je 16,5 miljoen Facebook volgers hier niet van kunnen meegenieten?

Chanel laat zien beide kunsten te beheersen. Het event zelf is een regelrecht succes en door het succesvol verspreiden van de content kan het rekenen op een engagement stijging van meer dan 290%. Chanel leert ons hiermee dat de post-event fase voor je engagement net zo belangrijk is als het event zelf. Knoop dat in je oren!Rapha fietst ook zonder stang

Net als staat Rapha weer in ons Fashion Friday report. Waar het vorige keer met gokken inzette op de mannelijke doelgroep, richt het zich deze week (en niet voor het eerst) specifiek op de vrouwen. De Britten van Rapha hebben het creëren van een community tot een kunst verheven en weten als geen ander de doelgroep in het hart te raken. Zij maken al jaren duidelijke keuzes in segmentatie. Deze week doen zij dit met een posting specifiek voor de vrouw.
Rapha vraagt aandacht voor het CANYON//SRAM racing team. een van de topteams in de UCI Women’s WorldTour. Het sportmerk herhaalt hiermee een eerder al succesvolle tactiek. 

In  schreven we er het volgende over: ‘Waar veel sports fashion brands zich van huis uit richten op hun mannelijke achterban, daar zien we nu dat verschillende fashion sport merken langzaam de stap naar hun vrouwelijke achterban wagen. Eerder zagen we al dat Puma Rihanna aanstelde, dat Adidas dit doet met Rita Ora. Ook Rapha ziet het potentieel van haar vrouwelijke achterban en spreekt deze, zeer succesvol, actief aan.’

De herhaling van zetten is voor Rapha weer succesvol. De post rond CANYON//SRAM racing team kan rekenen op een engagement stijging van meer dan 160%.

REMARK: meet de kracht van social media engagement bij meer dan 70 fashion merken. Het meet het actuele aantal fans op Facebook, Twitter, Instagram, Snapchat en YouTube. Daarbij monitoren wij het engagement die merken met hun achterban hebben. Dit betekent dat de kracht, impact en kwaliteit van de verschillende merken gemeten kan worden en de impact hiervan tussen grote en kleinere merken vergeleken kan worden. Het is goed om te weten dat kleinere merken soms beter presteren dan gigantische mainstream merken. Bel Richard Derks voor een afspraak.

Advertentie
advertisement

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Wordt lid van Adformatie!

Wordt lid van Adformatie → Login →
Advertentie