Advertentie

Op creatieve excursie

VBAT's creatieven deden bij Mediamatic in een avondje inspiratie met psychedelische zoetheid op

Helaas hebben we geen rechten meer op deze afbeelding
Adformatie

De buitenrand van Amsterdams oostelijke havengebieden: een aparte plek om ons creatieven van VBAT naar toe te sturen voor een avondje inspiratie. 

Maar tussen de verlaten fabrieken en de kranen met roest vonden we , een culturele katalysator met oog voor nieuwe ideeën en technologieën, die zorgen voor culturele ontwikkelingen. #039;s Aquaponics Farm" alt="" typeof="Image" src="//default/sites/default/files/styles/inline-photo/public/aquaponics.jpg?itok=H-H3fuNk" width="646" height="485" />

We begonnen de avond met een toer van Mediamatics aquaponics boerderij. Dit is een duurzaam ecosysteem voor voedselproductie – met planten en vissen wordt hier de meest duurzame manier om voedsel in de stad te produceren ontwikkeld.

De passie en innovatie van het aquaponics-team was zeker inspirerend, maar het was vooral hun vastbeslotenheid om anders te denken en nieuwe processen te ontwikkelen, die indruk bij ons creatieven maakten.  
De tour vervolgde zich met een gang naar een monumentale hal die ooit gebouwd was om gigantische motoren voor locomotieven te bouwen. In deze ruige en imponerende setting ontwikkelde zich een geheel ander landschap.

Een delicate sfeer van psychedelische zoetheid,  gecreëerd door , een Australische kunstenaar die suiker gebruikt om haar kleine, kleurrijke werelden te bouwen. 

Ze was tijdens ons bezoek aan het ‘candyscaping’ en het was fascinerend om haar team zo hard aan het werkt zien om die prachtige, tijdelijke installaties te creëren. Ze sprak over haar creatieve proces, ze haalde inspiratie uit lokale culturen, en ze vertelde ons over het gebruik van suikers uit de hele wereld als haar gekozen instrument.

Ze nodigden ons uit om de voltooiing van het kunstwerk over vier dagen te vieren, waarna het direct zou worden weggeveegd en opgeruimd.

Mediamatic is een fascinerende plek waar je wordt geprikkeld en uitgedaagd om vragen te stellen, maakt het tot een hoeksteen van de creatieve scene van Amsterdam.

Mediamatics zomer met tentoonstellingen gaat door met onder andere een ander bizar, eigenaardig landschap van de musicus, record producer, artiest en culturele provocateur,

Advertentie