Advertentie

Plus wederom uitgeroepen tot Meest Verantwoorde Supermarkt

Voor het derde jaar op rij mag Plus Supermarkt zich de duurzaamste van het land noemen.

Hattrick, Plus is voor de derde keer achter elkaar uitgeroepen tot de meest duurzame supermarkt van het jaar. Dat blijkt uit het Duurzaamheidsonderzoek van GfK, dat is uitgevoerd in opdracht van Foodmagazine. De koppositie werd ingenomen met een eindcijfer van 7,58 op het rapport. 

Zes criteria
Het onderzoek naar maatschappelijk verantwoord ondernemen gaat over het imago van supermarkten op het gebied van duurzaamheid en werd gehouden onder bijna 6 duizend consumenten. Op alle zes onderzochte criteria scoorde PLUS hoge cijfers: klanten en maatschappij, gezondheid, duurzame handel, klimaat, lokale betrokkenheid en medewerkers. 
 
Jury lovend
Het juryrapport: 'Vorig jaar werd PLUS al een échte allrounder genoemd, omdat de keten in alle onderzochte thema’s in de top vijf stond. Dit jaar pakt de supermarkt voor alle onderdelen een podiumplaats. Voor vier van de zes thema’s behaalt de supermarkt zelfs de eerste plaats: gezondheid, klimaat, lokale betrokkenheid en medewerkers. Het is een Sven Kramer en Eric Heijden-achtige dominantie.' 

Runners up
De supermarktketens Jan Linders en Deen haalden respectievelijk de tweede en derde plaats in de strijd om de titel van 'meest duurzame'. 

Advertentie