Premium

HBO presenteert een gratis spraakgestuurde Westworld-game

Je kunt het spel spelen met Amazon Alexa

Tv-zender HBO combineert gamification en spraaksturing in een nieuwe campagne rondom de laatste aflevering van de serie Westworld. Samen met producent Kilter Films en reclamebureau 360i presenteert HBO 'Westworld: The Maze'.

Je speelt het spel op de slimme speaker Alexa of een ander apparaat dat de spraakassistent van Amazon ondersteunt. Er is dus geen beeld, alleen geluid en je speelt de game met je stem.

'Alexa, open Westworld'

In het spel ben je een van de robots uit de bekende tv-serie. Je doel is je eigen bewustzijn vinden, net zoals in de serie. Dat doe je door slimme keuzes te maken. Dat kan nog best lastig zijn, want net zoals in de serie lopen tijdlijnen dwars door elkaar heen.

Je kunt het spel meerdere keren spelen en het is iedere keer anders, op basis van je keuzes. Je kunt kiezen uit drie levels die bestaan uit 60 verhaallijnen en 400 verschillende opties. Het spel duurt ongeveer 20 minuten. Je kunt de game gratis spelen door 'Alexa, open Westworld' te roepen tegen een apparaat met Alexa-ondersteuning, zoals Echo-speakers of bepaalde smartphones.

Voice als marketingmiddel

'Voice (red. spraaksturing) is de volgende stap in de wereld van interactieve storytelling', vindt Sabrina Caluori, directeur digitale marketing bij HBO. 'Het is een krachtig marketingmiddel dat ons helpt om fans nog meer bij de serie te betrekken.'

Volgens haar is het spel echt echt uitdagend. 'Alleen een echte superfan kan het uitspelen.'

premium

Word lid van Adformatie

Om dit artikel te kunnen lezen, moet je lid zijn van Adformatie. 15.000 vakgenoten gingen jou al voor! Meld je ook aan met een persoonlijk of teamabonnement.

Ja, ik wil een persoonlijk abonnement Ja, ik wil een teamabonnement
Advertentie