Vakbreed diversiteitsinitiatief: ‘de Kleurrijke 50 in marketing, media en communicatie’

Vorig jaar organiseerden IAA, IAB en MWG ‘het diversiteit congres’. Dit jaar sluiten nog drie marcom-vakpartijen zich aan.

http://www.dekleurrijke50.nl/#

Voor de tweede keer wordt dit jaar het ‘Diversity Event’ georganiseerd. Het initiatief wordt gedragen door IAA, IAB Nederland, MWG, BVA (Bond van Adverteerders), DDA (Dutch Digital Agencies), en stichting Include Now. De eerste editie werd vorig jaar georganiseerd door de drie eerst genoemde belangenbehartigers. Het evenement vindt woensdag 3 oktober vanaf 15:00 uur plaats in de Zuiderkerk te Amsterdam.

Onderdeel van het diversiteits-event, is de bekendmaking van ‘de Kleurrijke 50 in marketing, media en communicatie’. Dat kan gezien worden als een spin-off van ‘de Kleurrijke 100’ die al 8 jaar wordt samengesteld door Raja Felgata en Khalid Ouaziz. De intentie is om de lijst te vullen met 50 opvallende vakgenoten die diversiteit op de kaart zetten. Daarnaast zal een keur aan sprekers en columnisten op het podium te beluisteren en te aanschouwen zijn.

Inclusiever

De initiatiefnemers: ‘Het draait om vakgenoten die het verschil maken en die met hun werk, persoonlijkheid en visie een bijdrage leveren aan een inclusievere samenleving. In het geval van de Kleurrijke 50 zijn dat vakgenoten die met woord en daad het marketing-, media- en communicatievak inclusiever en meer divers maken.’

Overigens is term 'kleurrijk' niet bedoeld in de zin van 'gekleurd'. Yvonne de Jager, directeur van IAB, zegt dat het te doen is om diversiteit op alle vlakken. Sekse, geaardheid, ethniciteit, kleur en zelfs de verschillen tussen Randstad versus de rest van Nederland vallen wat de organisatoren onder 'kleurrijk'. De Jager: 'Zo ook de verschillen tussen left- en rightbrainers. En ook mensen die zich nadrukkelijk ergens over uitspreken - ook al maakt hij of zij zich daarmee niet populair - passen denk ik in de Kleurrijke 50 in marketing, media en communicatie.'

Meer info

Binnenkort zal de oproep om vakgenoten op te geven starten op website www.dekleurrijke50.nl. Tevens roepen de initiatiefnemers andere organisaties op om zich aan te sluiten bij dit initiatief. Meer informatie is op te vragen bij De Jager (yvonne@iab.nl).

Reacties:

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Blankerooie
Als blanke, roodharige, hetero limburger ben ik weer niet genomineerd
Lees meer Lees minder
**Bold** _italic_
Uw emailadres wordt uitsluitend gebruikt om mogelijk contact met u op te nemen naar aanleiding van uw bericht en is alleen zichtbaar voor de redactie.
frank
Nee, 60 jarigen tellen dus ook niet mee. Oh ben wat ik toch onderdeel van 'goed volk' gedoe. Als al die organisaties en participanten nu ook eens zouden kijken naar een 60+er die graag aan de slag wil maar altijd hoort 'te oud'.
Lees meer Lees minder
**Bold** _italic_
Uw emailadres wordt uitsluitend gebruikt om mogelijk contact met u op te nemen naar aanleiding van uw bericht en is alleen zichtbaar voor de redactie.
Advertentie