Topman Bert Habets vertrekt bij RTL Group om ‘persoonlijke redenen’

Het mediaconcern heeft president-commissaris Thomas Rabe aangesteld als vervanger.

Bert Habets bij een presentatie van de jaarcijfers 2018

De Nederlandse topman Bert Habets van RTL Group, het moederbedrijf van RTL Nederland, stapt ‘om persoonlijke redenen’ op. Het mediaconcern stelt president-commissaris Thomas Rabe aan als zijn vervanger. Rabe is tevens topman van mediaconglomeraat Bertelsmann. Hij zal die functies combineren. RTL krijgt wel een andere voorzitter van de raad van commissarissen.

Bert Habets is ruim 17 jaar aan RTL verbonden, eerst als financiële topman en sinds 2008 als ceo van RTL Nederland. Hij promoveerde in april 2017 tot topman van RTL Group, en deelde zijn functie aanvankelijk als co-ceo met Guillaume de Posch. Die stopte daar met ingang van 2018 mee op eigen initiatief.

Als ceo van RTL Group was Habets verantwoordelijkheid voor Mediengruppe RTL Deutschland, RTL Nederland, Fremantle, RTL Hungary en RTL Kroatië. Ook was hij verantwoordelijk voor onder meer de digitale activiteiten van de RTL Group.

RTL is een internationaal actief bedrijf met belangen in zestig televisiezenders, acht streamingplatformen en dertig radiostations. De nieuwe hoogste baas

ANP/Redactie

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Advertentie