Beleggingsfonds in gesprek met Wegener

Het activistische beleggingsfonds Governance for Owners voert 'constructieve gesprekken' met de Apeldoornse uitgever Wegener over de toekomst van het bedrijf.

Helaas hebben we niet meer de rechten op de originele afbeelding
adformatie

Dat zegt Robert Hindle Fisher, managing director van Governance for Owners, tegen Het Financieele Dagblad. Het Britse fonds nam via zijn Focus Fund een klein jaar geleden een belang in Wegener. Onlangs breidden de Britten hun belang uit naar 5,12 procent.

Governance for Owners neemt belangen in bedrijven waar het veranderingen denkt te kunnen doorvoeren. Meestal zijn het concerns die slecht presteren op de beurs, als gevolg van een verkeerde strategie of zwak management. Hindle Fisher wil tegen de krant niet kwijt waar het in zijn ogen bij Wegener aan schort.

Governance for Owners wil niet vergeleken worden met de hedge funds die zich op de Nederlandse markt roeren. Hindle Fisher: 'Wij zijn gericht op de lange termijn; onze investeringen lopen minimaal drie jaar. Wij werken samen met het management.'

Financieel bestuurder Jan Wegstapel van Wegener bevestigt dat er gesprekken met Governance for Owners zijn geweest. 'Maar van enige druk van hun zijde is geen sprake.'

Wegener presteert al jaren teleurstellend, zowel operationeel als op de beurs.

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Advertentie