Mogelijk boete voor Talpa, BNN en Vara

Het Commissariaat voor de Media overweegt Talpa, BNN en de Vara boetes op te leggen voor overtredingen van de Mediawet.

Helaas hebben we niet meer de rechten op de originele afbeelding
adformatie

Dat meldt Magazine. Bij Talpa gaat het om sluikreclame en 'niet toegestane sponsorvermeldingen' in en rond het tv- programma De Wedstrijden.

BNN kan een boete krijgen van 13.500 euro voor de Nationale WK Test die op 2 juli werd uitgezonden. Sponsor was Nationale Nederlanden en dat werd aan het begin en eind vermeld. Maar de WK Test valt volgens het Commissariaat in de categorie 'informatieve quiz' en sponsoring mag dan niet.

Daarnaast wil het CvdM nadere uitleg over de manier waarop de sponsoring tot stand is gekomen. Als er geen overeenkomst is opgesteld, kan dat nog eens 13.500 euro boete opleveren.

De Vara tenslotte kan beboet worden voor het radioprogramma Giel. De dj besteedde aandacht aan een sms-spel en verwees naar de website . De luisteraar kon een Sony Ericsson-telefoon winnen, die gratis aan de Vara werden geleverd. Dat is volgens het Commissariaat ongeoorloofde sponsoring. De boete kan 13.500 euro worden.

Verder riep Giel Beelen vaak de naam van de website en het merk van de telefoon, waardoor de Vara zich volgens het Commissariaat dienstbaar heeft gesteld aan het maken van winst door derden. De omroep heeft hiervoor een waarschuwing gekregen.

De omroepen mogen wel eerst hun zienswijze naar voren brengen in een hoorzitting.

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Advertentie