Bezuinigingen bij Radio 10 Gold

Talpa Radio bezuinigt flink op zowel personeel als de distributie van het radiostation Radio 10 Gold.

Helaas hebben we niet meer de rechten op de originele afbeelding
adformatie

Het radiostation met gouweouwe-muziek lijdt al enige tijd verlies en gaat daarom een paar miljoen. De meeste dj’s van de oude garde verdwijnen en per april stopt het station met uitzenden via een middengolffrequentie (AM 1008). Daardoor is Radio 10 Gold alleen nog te beluisteren via satellietschotel, internet en kabel.

Eenderde van het personeel (nu nog ongeveer twintig mensen) moet afvloeien. Radio 10 Gold trekt volgens een woordvoerster wekelijks ongeveer 1,3 miljoen luisteraars. ‘Ondanks dit hoge aantal is er vanuit de adverteerders toch relatief weinig interesse. Daarom zal het station een aantal aanpassingen doen om daarmee een bredere groep luisteraars aan te spreken, waaronder het bevorderen van de beluistering via internet en schotel', geeft ze aan.

Volgens haar is de financiële situatie van de zender de laatste jaren verslechterd door enerzijds het verliezen van de FM-frequentie in 2003 en anderzijds hoge uitzendkosten voor onder andere de AM-frequentie. Met de aangekondigde maatregelen hoopt Talpa Radio het tij te keren (ANP).

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Advertentie