Pearson zoekt partners voor bod op Dow Jones

Pearson, de Britse uitgever van onder andere zakenkrant Financial Times, wil samen met één of meerdere bedrijven een bod uitbrengen op Dow Jones & Company.

Helaas hebben we niet meer de rechten op de originele afbeelding
adformatie

Dat meldt zakenkrant Wall Street Journal. De krant, overigens eigendom van Dow Jones, meldt op basis van ingewijden dat Pearson ondermeer Hearst Corporation en General Electric (GE) heeft benaderd.

Het industrieel conglomeraat GE is eigenaar van de financiële nieuwszender CNBC, Hearst geeft een aantal regionale kranten uit en is daarnaast een grote speler in het tijdschriftensegment met titels als Cosmopolitan en Harper's Bazaar. Pearson wil geen commentaar geven.

Pearson en Dow Jones spraken een paar jaar geleden al over het samenvoegen van de uitgeverijen in Azië en Europa, maar die besprekingen liepen op niets uit. De vraag is volgens de ingewijden nu of de Britten er in slagen voldoende geld bij elkaar kunnen krijgen om het bod van News Corp te overtreffen. Het bedrijf van mediamagnaat Rupert Murdoch heeft 5 miljard dollar (3,7 miljard euro) over voor Dow Jones (ANP).

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Advertentie