Giep Franzen Fellowship aan de UvA

Voormalig 'reclameprofessor' Giep Franzen is woensdag geëerd met een naar hemzelf genoemde ‘fellowship’ aan de Universiteit van Amsterdam.

Helaas hebben we niet meer de rechten op de originele afbeelding
adformatie

Dit gebeurde tijdens de UvA-bijeenkomst 'Wat drijft Giep?' ter gelegenheid van zijn 75e verjaardag. De Stichting Giep Franzen Fellowship en de afdeling Communicatiewetenschap van de UvA willen met dit initiatief stimuleren dat het wetenschappelijke werk wordt voortgezet dat Franzen aan de universiteit heeft verricht als bijzonder hoogleraar Commerciële Communicatie.

Het ‘fellowship’ houdt in dat een internationale wetenschapper op het terrein van merken en communicatie die voor een bepaalde periode als visiting professor is verbonden aan de afdeling Communicatiewetenschap van de UvA. Deze gasthoogleraren gaan zich bezighouden met onderzoek (samen met ASCoR), onderwijs en lezingen voor de praktijk, uiteraard in samenwerking met Swocc.

De eerste ‘fellow’ is hoogleraar Patrick de Pelsmacker van de Universiteit van Antwerpen, die woensdag sprak tijdens de feestelijke Swocc-bijeenkomst ‘Wat drijft Giep?’ waar Franzen zijn ‘fellowship’ in ontvangst nam.

De initiatiefnemers van de Stichting Giep Franzen Fellowship zijn Mayke van Keep, Jan Lantink, Diny van Rijn en Wim de Roos. Het curatorium van het ‘fellowship’ bestaat uit de UvA-hoogleraren Fred Bronner en Edith Smit, aangevuld met De Roos en Goos Geursen van de fellowship-stichting.

Zie ook .

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Advertentie