Onlineverkoop groeit met 50 procent

Over 2007 zal er 50 procent meer besteed worden via online verkopen. De piek komt in de kerstperiode, wanneer Europeanen 51 miljard euro online gaan uitgeven, aldus een onderzoek van Forrester Research.

Helaas hebben we niet meer de rechten op de originele afbeelding
adformatie

Voor het hele jaar 2007 voorspelt Forrester een groei van online verkopen van 50 procent. Het vooruitzicht voor de kerstvakantieperiode beslaat 17 West-Europese landen en 22 retail categorieën. 'De duidelijke groei in online retail verkopen is te danken aan het steeds groter wordende consumenten vertrouwen en bekendheid met het internet.' zegt Forrester Research senior analist Victoria Bracewell Lewis. '58 procent van de Europese online consumenten zal een aanschaf doen dit jaar.'

De grootste online consumenten bevinden zich in het Verenigd Koninkrijk, Zweden en Duitsland. Ongeveer 70 procent van internetgebruikers doet ook een online aankoop. In Italië en Spanje is dat 30 procent.
Voor het kerstseizoen wordt voorspeld dat het meeste verkocht zal worden in het Verenigd Koninkrijk, waar online consumenten ongeveer 700 euro ieder zullen besteden aan cadeaus en reizen. Dat zou neerkomen op een record aan 20 miljard euro aan online verkopen. Nederland staat met 1,9 miljard euro laag op de lijst: na Duitsland (12 miljard euro), Frankrijk (6,5 miljard euro) en Italië (2,1 miljard euro).

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Advertentie