TMG loopt miljoenen mis

Telegraaf Media Groep (TMG) loopt miljoenen euro's aan inkomsten mis, omdat het Duitse televisiebedrijf ProSieben geen dividend gaat uitkeren over 2008.

Helaas hebben we niet meer de rechten op de originele afbeelding
adformatie

TMG heeft een belang van 12 pct in ProSieben en zou daardoor recht hebben op ontvangst van dividend. Een woordvoerder van TMG bevestigt aan Het Financieele Dagblad dat het bedrijf dit jaar geen dividend zal ontvangen van zijn deelneming. Vorig jaar zou het belang van TMG nog recht hebben gegeven op euro 16,4 mln aan dividend.

TMG kreeg het belang in ProSieben halverwege vorig jaar in handen, doordat de ProSieben-eigenaar KKR een putoptie uitoefende. TMG betaalde 377 miljoen euro voor het belang, maar moest er meteen 185 miljoen op afboeken. Dat kwam omdat resultaat en de aandelenkoers van ProSieben fors waren gedaald sinds TMG de putoptie aanging.

Ondanks de waardedaling van het belang hield TMG bij de bekendmaking van de halfjaarcijfers nog rekening met dividendinkomsten. De inkomsten van ProSieben stonden vorig jaar onder druk. De opbrengsten van kostenbesparingen wogen niet op tegen de dalende inkomsten uit advertenties.

ProSieben boekte daarnaast 180 miljoen euro af op zijn aankoop SBS Broadcasting, waar onder meer SBS Nederland onder valt. Volgens een woordvoerster van ProSieben heeft de afboeking betrekking op SBS Benelux en Oost-Europa. 'Het heeft te maken met advertentieverkoop en de economische vertraging.'

Bron: FD.

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Advertentie