Heineken claimt cider met Jillz en Strongbow

Helaas hebben we niet meer de rechten op de originele afbeelding
adformatie

stort zich definitief op de cidermarkt met de merken en Strongbow Gold. Beide merken zijn vanaf deze week in supermarkten te verkrijgen.

Heineken presenteerde de nieuwe strategie woensdagmiddag tijdens het Heineken Media Café. Jillz werd vorig jaar al via een soft launch in de horeca gelanceerd. De testfase was dermate succesvol dat Heineken heeft besloten groot in te zetten op cider. Jillz, met name gericht op vrouwen, is op de tap geintroduceerd en is nu ook op fles verkrijgbaar in de horeca en supermarkt. Dit wordt ondersteund door een uitgebreide communicatiecampagne waar behalve tv ook buzzmarketing, sponsoring, instore en online belangrijke peilers van zijn.

Marketing manager Pascal van Ham van Jillz gaf tijdens de presentatie een voorproefje van de door Pink & Poodle ontwikkelde commercial zien. Hierin oogsten goeduitziende mannen, appels en Kool & The Gang’s ‘She’s fresh’ de hoofdingredienten zijn. Het beeldmateriaal zal op Adformatie.nl te zien zijn zodra het beschikbaar is.

Heineken heeft na de overname van Scottish & Newcastle vorig jaar ook besloten zich te richten op de mannelijke doelgroep met het merk Strongbow Gold. Dit merk is alleen op fles verkrijgbaar, zodat het op de tap niet concurreert met de bestaande biermerken van Heineken.

Marketing directeur Herwin van den Berg kondigde tijdens het Heineken Media Café nog aan dat de Heineken creditcard (Heineken Access) in juli zal worden gelanceerd. De Heineken-card gaat een plek krijgen op het nieuwe Heineken.nl waar op dit moment aan wordt gewerkt. De card is een volwaardige creditscard uitgerust met RFID waardoor de kaart een lidmaatschaps-, marketing- en spaarfunctie heeft. Volgende maand wordt ‘Design you own Heineken’ gelanceerd waarbij mensen hun eigen Heineken-fles kunnen laten maken. Van den Berg: ‘In deze tijd is het belangrijk dat je je merk openstelt. Dat gaan we op ons nieuwe platform ook steeds meer doen.’

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Advertentie