Ilse, Yahoo! en Altavista vergeten

Google is zo populair dat mensen andere zoekmachines gewoon vergeten. Zo blijkt uit onderzoek van zoekmachinemarketingbureau Checkit.

Helaas hebben we niet meer de rechten op de originele afbeelding
adformatie

onderzocht in samenwerking met onderzoeksbureau voor de 14e maal de bekendheid en het gebruik van de vijf bekendste zoekmachines van Nederland. Het zoekmachinemarketingbureau zette hiervoor de Nationale Search Engine Monitor in. 1049 respondenten werden ondervraagd.

Hieronder staan gegevens over de bekendheid en het gebruik van de vijf bekendste zoekmachines van Nederland. Tussen haakjes staat de stijging of daling in procentpunten ten opzichte van de Nationale Search Engine Monitor die in februari 2008 werd uitgevoerd.

Het meest opvallende resultaat is de daling van de bekendheid van een groot aantal zoekmachines, uitgezonderd Google. Vrijwel alle zoekmachines die in het onderzoek werden voorgelegd aan de respondenten werden minder herkend dan in voorgaande edities. Microsoft’s Live.nl wordt door 29 procent van de res-pondenten herkend.

De top 5:

Geholpen bekendheid Google 99 (=0) ilse 76 (-7) Yahoo! 67 (-4) Lycos 55 (-5) Altavista 51 (-4)
Weleens gebruikt Google 97 (+2) ilse 7 (-2) Yahoo! 8 (+4) Lycos 2 (+1) Altavista 2 (-4)
Meest gebruikt Google 95 (+2) ilse 1 (=0) Yahoo! 0 (=0) Lycos 0 (=0) Altavista 0 (-2)

Ook verliezen de Nederlandse zoekmachines verliezen terrein in bekendheid en gebruik. Zo was Vinden.nl in februari 2008 nog de grootste stijger in bekendheid met +14 procent, nu de grootste daler met -11 procent. Met een bekendheid van 38 procent is Vinden.nl dan ook niet meer terug te vinden in de top vijf.

Ook ilse heeft geen vooruitgang kunnen boeken het afgelopen half jaar; zowel de bekendheid als het ge-bruik van ilse heeft een dieptepunt bereikt. Sinds de eerste Nationale Search Engine Monitor in 2002 zijn deze nog niet zo laag geweest. Hoewel ilse met 1 procent de tweede meest gebruikte Nederlandse zoekmachine is, daalden zowel het incidentele gebruik (2 procent) als de bekendheid (7 procent).

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Advertentie