Wehkamp bouwt enorm distributiecentrum

Onlinewarenhuis wehkamp.nl gaat in Zwolle het naar eigen zeggen grootste geautomatiseerde distributiecentrum voor onlineretail ter wereld bouwen. De investering bedraagt meer dan 100 miljoen euro en het complex moet in de zomer van 2015 gereed zijn. Dat maakte RFS Holland Holding, het moederbedrijf van de webwinkel, maandag bekend.

Helaas hebben we niet meer de rechten op de originele afbeelding
adformatie

In het nieuwe distributiecentrum gaan geautomatiseerde treintjes de artikelen uit het opslagsysteem halen. 'De automatisering maakt dat we straks twee keer zo snel kunnen werken als het huidige systeem in Dedemsvaart. Binnen dertig minuten na bestelling kan het pakket klaarstaan voor verzending naar de klant', aldus het persbericht van Wehkamp.

Het nieuwe distributiecentrum krijgt bijna 480.000 zogenoemde ‘picklocaties’ waar de 468 shuttletreintjes producten kunnen oppikken. Daarnaast komen er 8000 palletlocaties en 2,5 kilometer aan stellages voor hanggoed. In totaal kunnen er straks 4 miljoen artikelen worden opgeslagen.

Meegroeien
'De verwachting is dat over 10 jaar de Nederlandse consument 50 procent van zijn aankopen online doet en het nieuwe distributiecentrum geeft ons de mogelijkheden om met die trend mee te groeien', aldus Gert van de Weerdhof, bestuursvoorzitter van RFS Holland Holding

Andere locaties
De nieuwe locatie moet het huidige distributiecentrum van wehkamp.nl in Dedemsvaart gaan vervangen, dat is al sinds de jaren 60 in gebruik is. De 200 vaste krachten die nu in Dedemsvaart werken, kunnen straks meeverhuizen. Wehkamp.nl heeft verder nog een logistiek centrum in Maurik. Dat centrum, dat vooral bedoeld is voor de distributie van meubels en koelkasten, blijft gewoon bestaan.

Bron: ANP

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Advertentie