Campagne tegen huiselijk geweld in Haarlem

In Haarlem is deze week een publiekscampagne begonnen tegen huiselijk geweld. Posters, ansichtkaarten en een internetsite moeten aan iedereen duidelijk maken dat ‘huiselijk geweld niet normaal is.’ Dat is het motto van de campagne. Tegelijk met de campagne is er een telefonisch advies- en meldpunt opgestart voor huiselijk geweld.

Helaas hebben we niet meer de rechten op de originele afbeelding
adformatie

Haarlem is de eerste gemeente in Nederland waar een dergelijke campagne gestart wordt. Een groot aantal instellingen, zoals onder andere de stichting Slachtofferhulp, stichting Blijf van mijn lijf en de raad voor Kinderbescherming, nemen deel aan de campagne. Jaarlijks krijgt ongeveer 45 procent van de Nederlandse bevolking met huiselijk geweld te maken, in Haarlem is dit 11 procent.

Het doel van de campagne is de bevolking bewust maken van het probleem van huiselijk geweld en een discussie erover losmaken. Een werkgroep bestaande uit vertegenwoordigers van verschillende instellingen en het Haarlemse bureau voor communicatie en vormgeving ZMO bereidde de campagne voor. Het is de bedoeling om deze campagne de komende jaren nog een aantal keer te herhalen. De kosten voor de totale campagne bedragen 70.000 gulden. De campagne duurt twee weken en wordt in de komende anderhalf jaar nog drie keer herhaald.(19-10-2000)

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Advertentie