Doek valt voor Parool bij PCM

PCM Uitgevers stopt met het dagblad Het Parool. De Amsterdamse krant kampt al jaren met verliezen. De raad van bestuur maakte vandaag bekend ‘het voortzetten van de publicatie binnen de eigen onderneming niet langer verantwoord te achten’.

Helaas hebben we niet meer de rechten op de originele afbeelding
adformatie

Het Parool krijgt nog wel de gelegenheid voor 15 november om het plan voor de verzelfstandiging rond te krijgen. De krant kondigde eerder al aan uit het uitgeversconcern te stappen. Hoofdredacteur E. van Gruijthuijsen is ‘blij’ met de aankondiging van PCM. ‘Eindelijk is er officieel duidelijkheid.’

Als PCM het eens is met het plan van de krant op 15 november, krijgt de krant tot eind december de tijd om het verder uit te werken. Als het uitgeversconcern er medio november geen heil in ziet, dan gaat de stekker er alsnog uit. De hoofdredacteur van Het Parool benadrukt dat er ‘ruime belangstelling van meerdere kandidaten’ is voor de Amsterdamse krant.

Bij Het Parool werken 160 man, van wie 110 journalisten. Het personeelsbestand zal eind volgend jaar zijn gereduceerd tot honderd. Het blad heeft een oplage van 89.000 exemplaren. PCM geeft vanmiddag een persconferentie over de maatregelen.

Bij andere PCM-kranten, Algemeen Dagblad en Trouw, loopt het personeelsbestand terug. Metongeveer ‘vijf tot tien man’ bij de twee kranten, aldus een woordvoerder van PCM. UitgeverijCrosspoints, van onder meer Carp en ON, wordt opgeheven tenzij er voor 1 november een koper is gevonden. Eenzelfde situatie geldt voor de huis-aan-huis-tak van Het Parool, Weekmedia. DePCM-top vindt ‘het voortzetten van deze publicaties binnen de eigen onderneming niet langerverantwoord’.

Over ontslagen bij uitgeverij Crosspoints en Het Parool kon hij niets zeggen. Een bron binnen PCM sprak eerder dinsdag over een collectief ontslag van 350 man. De woordvoerder van PCM sprak dat tegen. ‘Misschien met eventuele ontslagen van Het Parool en Crosspoints erbij, maar dat is helemaal niet aan de orde.’ De Volkskrant en NRC Handelsblad presteren volgens de PCM-leiding naar behoren.

Bron: ANP

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Advertentie