NIGZ: sprookjes en feiten over orgaandonatie

NIGZ-Donorvoorlichting is begonnen met de campagne 'Sprookjes en feiten over orgaandonatie'. Ter gelegenheid daarvan reikte sprookjesfiguur Roodkapje afgelopen maandag aan minister Hoogervorst van VWS het sprookjesboek uit.

Helaas hebben we niet meer de rechten op de originele afbeelding
adformatie

Met de campagne wil NIGZ-Donorvoorlichting mensen op een speelse manier confronteren met veel gehoorde misvattingen. Het publiek wordt daartoe aan de hand van bekende sprookjes geattendeerd op de meest voorkomende misverstanden over orgaan- en weefseldonatie. De feiten over orgaan- en weefseldonatie staan op de speciale campagnesite .

Dit jaar is er in de politiek veel aandacht besteed aan het onderwerp orgaandonatie en de registratie van een persoonlijke wilsbeschikking. Dat heeft geleid tot extra media-aandacht, registraties en tot veel vragen en reacties aan NIGZ-Donorvoorlichting. Naast de algemene positieve houding ten aanzien van het donorschap, signaleert NIGZ, echter terugkerende misverstanden onder het publiek. Daar moet deze campagne wat aan veranderen. De sprookjescampagne maakt deel uit van de permanente donorvoorlichtingscampagne, die het NIGZ (Nationaal Instituut voor Gezondheidsbevordering en Ziektepreventie) in opdracht van het ministerie van VWS uitvoert.

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Advertentie