Campagne voor motorrijders in file

'Rij met je hart' heet de nieuwe campagne, die automobilisten en motorrijders oproept in de file meer rekening met elkaar te houden.

Helaas hebben we niet meer de rechten op de originele afbeelding
adformatie

De campagne is een gezamenlijk initiatief van het ministerie van Verkeer en Waterstaat, de KLPD en de Koninklijke Nederlandse Motorrijders Vereniging (KNMV). De KLPD en KNMV voeren 2 oktober aanstaande actie langs de A1 ter hoogte van Muiden. Daarbij krijgen zowel motorrijders als automobilisten de brochure 'Geef motorrijders de ruimte in de file' uitgereikt. Hierin wordt beschreven hoe beide partijen het beste in een file kunnen handelen met als uitgangspunt: 'door samenspel gaat het sneller en veiliger' . Deze spelregels vormen samen een gedragscode.

Aanleiding voor de actie is dat weggebruikers nauwelijks op de hoogte zijn van de filegedragscode. Zo is het sinds 1991 niet meer verboden voor een motorrijder om tussen de file door te rijden. Omdat passeren op vele manieren mogelijk is, zijn er in het spelregels afgesproken over hoe een motorrijder een autofile passeert.

Bezoekers van de kunnen hun steun aan de actie betuigen door mee te bouwen aan het ‘grootste hart van Nederland’. Zij kunnen een foto of bericht insturen als virtuele bouwsteen van dit hart.

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Advertentie