Burgemeester Roermond niet blij met voorlichting brand

Het is voor de burger onbegrijpelijk dat dinsdagmiddag wordt gezegd dat er geen gevaar is bij de brand in koeltechnisch bedrijf Koma in Roermond, terwijl diezelfde burgers 's avonds per brief worden gewaarschuwd voor mogelijk gevaar. Dat zei burgemeester Henk van Beers van Roermond woensdag jl.

Helaas hebben we niet meer de rechten op de originele afbeelding
adformatie

Van Beers zei eerder woensdag niet te begrijpen waarom de media en de bevolking niet eerder waren geïnformeerd over mogelijke risico's van neerdwarrelend roet van de rookpluim uit het bedrijfspand. “Maar dinsdagmiddag was die informatie nog niet helder,” zei Van Beers later. “Het is alleen voor de burger niet uit te leggen, en daarover moeten we in het beleidsteam nog eens goed praten.”

In de dinsdagavond verspreide bewonersbrief waarschuwen gemeente en brandweer de inwoners van een deel van Roermond onder meer geen groenten uit de tuin te eten, en kinderen niet op met roet vervuilde grond te laten spelen. Tot dan toe lieten brandweer en gemeente steeds weten, dat er geen gevaar dreigde als gevolg van de brand. (ANP)

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Advertentie