Wandelende calculators op Schiphol

Reizigers mogen voor 430 euro belastingvrij goederen meenemen vanuit landen buiten de EU. Sinds deze week helpen ‘wandelende calculators’ van de Douane reizigers om uit te rekenen hoeveel ze mee terug mogen nemen in de valuta van het land waar ze heen gaan.

Helaas hebben we niet meer de rechten op de originele afbeelding
adformatie

Reizigers die vanaf Schiphol op reis gaan kunnen ‘calculators’ aantreffen die uitrekenen voor wat voor bedrag reizigers belastingvrij mogen invoeren vanuit het land waar zij naartoe reizen. De calculators zijn te herkennen aan een beeldscherm boven hun hoofd, waarop de campagneboodschap staat ‘Shopt u buiten de EU? U mag voor 430 euro belastingvrij invoeren.’

De wandelende calculators benaderen mensen en vragen waar zij naartoe gaan. Ze hebben een apparaat bij zich waarop zij precies kunnen uitrekenen hoeveel iemand belastingvrij mee terug mag nemen in dollars als zij naar Amerika reizen. Vervolgens rekenen zij dit voor de reiziger uit. Het bedrag verschijnt dan op het beeldscherm dat zij in hun hand hebben.

Iedere ochtend worden de nieuwste dagkoersen ingevoerd waarmee wordt omgerekend. Dit bedrag wordt ter plekke op een kaartje uitgeprint en aan de reiziger meegegeven.

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Advertentie