RCC verbiedt spotje Dierenbescherming voor 20:00 uur

De Reclame Code Commissie (RCC) heeft de Dierenbescherming verboden om voor acht uur 's avonds een spot uit te zenden waarin onder meer een proefkonijn een spuit in het oog krijgt.

Helaas hebben we niet meer de rechten op de originele afbeelding
adformatie

Twee moeders hadden bij de commissie protest aangetekend omdat zij het filmpje schokkend vonden voor kinderen. De getoonde dieren zijn overigens van papier.

De dierenorganisatie is het met de uitspraak oneens en tekent maandag beroep aan. De organisatie vindt dat ze op een fatsoenlijke manier een maatschappelijk probleem heeft aangekaart en geen grens heeft overschreden.

Directeur Frank Dales hoopt op een maatschappelijke discussie over wat toelaatbaar is en wat niet. "Omdat ik deze spot nog vaker wil gebruiken om aandacht te vragen voor 'vergeten' dieren, wil ik graag uitleggen waarom wij vinden dat je kinderen niet hoeft te sparen voor de keiharde realiteit. In dit filmpje gebeuren geen enge dingen met dieren, in de echte wereld wel," zei hij. Dierenwelzijn is in de praktijk volgens hem vaak confronterend.

In de spot ziet de kijker behalve het proefkonijn ook een plaatje van een schaap, dat een geel post-it briefje aan de oren krijgt geniet en een papieren kip waarvan de snavel wordt afgeknipt. Rond Dierendag was het filmpje geregeld op televisie te zien. De organisatie vroeg zo aandacht voor zogenoemde vergeten dieren. Dat zijn beesten die worden verwaarloosd, mishandeld, doorgefokt, gedumpt, opeengepakt, verhandeld of voor proeven ingezet. (ANP)

Bekijk het filmpje:

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Advertentie