Brandweer steunt stalcampagne Wakker Dier

Wakker Dier is maandag in samenwerking met de brandweer een campagne begonnen voor betere brandveiligheid in stallen. Volgens de organisatie vallen stallen onder de bouwvoorschriften van 'lichte industrie'. Voorzieningen als brandmelders en sprinklers zijn daarom niet verplicht. Wakker Dier vindt dat de regelgeving anders moet en gaat actievoeren met radiospotjes en via internet.

Helaas hebben we niet meer de rechten op de originele afbeelding
adformatie

Afgelopen vijf jaar zijn meer dan 700.000 kippen, 14.000 varkens, 1.000 koeien en 460.000 meervallen verbrand, heeft Wakker Dier uitgerekend. De organisatie wil van de minister van Infrastructuur en Milieu 'een uitgebreid pakket maatregelen' voor bestaande en voor nieuw te bouwen stallen. Zo stelt Wakker Dier voor om stallen in compartimenten te verdelen waardoor een deel van de dieren kan worden gered als in een ander compartiment brand woedt.

Wie het daar mee eens is, kan op de van Wakker Dier een petitie tekenen. In een internetfilmpje roept brandweerman Cees Verharen uit Zaandam op dit vooral te doen (zie hieronder). Verharen is ook te horen in het radiospotje dat vanaf maandagmiddag is te beluisteren.

De Nederlandse Vereniging voor Brandweerzorg en Rampenbestrijding (NVBR) liet eerder al weten dat het aan de politiek is om te beslissen of de wet- en regelgeving verandert. De NVBR zei wel de zorg van Wakker Dier te delen. (ANP)

Het campagnefilmpje:

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Advertentie