Experts prijzen crisiscommunicatie rondom Alphen

De optredens van bestuurders en gezagsdrager na de schietpartij in Alphen aan den Rijn waren voorbeeldig. Ook de communicatie vanuit gemeente, politie en justitie verliep lovenswaardig. Dat constateren deskundigen op het gebied van crisiscommunicatie in een artikel op de website van vakblad Binnenlands Bestuur.

Helaas hebben we niet meer de rechten op de originele afbeelding
adformatie

Hendrieneke Bolhaar, consultant crisiscommunicatie bij bureau Berenschot, noemt de manier waarop gemeente, politie en justitie na het bloedbad naar buiten trad “een best practice-crisiscommunicatie. Iedereen deed wat hij moest doen op het juiste moment, en vanuit zijn eigen expertise’’.

Gedragsdeskundige Christine Swankhuisen van Tabula Rasa Consultancy prijst de informatievoorziening rond Alphen in het artikel als ‘kalm, sterk en geloofwaardig.'

De deskundigen hebben ook veel lof voor de optredens van waarnemend burgemeester Bas Eenhoorn en hoofdofficier van justitie Kitty Nooy. “Eenhoorn pakte de invoelende, verbindende rol die een burgemeester op zo’n moment moet hebben uitstekend op,” stelt Frank Regtvoort, die overheidspersoneel traint voor dit soort situaties. (ANP)

Lees het hele artikel

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Advertentie