Enorme groei pr-banen voorspeld

Een keuze voor pr, is een keuze voor de toekomst. Het aantal pr-banen stijgt de komende jaren met 23 procent, aldus Yahoo Education.

Helaas hebben we niet meer de rechten op de originele afbeelding
adformatie

Het stelde een lijst op van beroepen die hun levenseinde naderen en beroepen die een gouden nabije toekomst hebben. Het baseert zich daarbij op het U.S. Department of Labor&;s Occupational Outlook Handbook.

Daaruit blijkt dat er en toenemende vraag is in de VS naar pr-specialisten. Van 2010 tot 2020 zou het aantal banen met bijna een kwart stijgen, ofwel 58.200 nieuwe pr-banen.

Versnippering

De groei, zo stelt Yahoo Education,  komt voort uit de versnippering van het medialandschap wat zorgt voor een herwaardering voor het pr-vak.  Vooral de opkomst van sociale media spelen daarin een rol.

Afname journalistiek

Tegenover de groei van het aantal pr-banen staat  een behoorlijk afname van journalistieke banen. Het vak heeft al de nodige werkgelegenheid zien verdwijnen, en dat zet zich door. In de periode 2010 tot 2020 daalt het aantal journalistenjobs met 8 percent, ofwel 3.900 banen.

De grootste ‘bloeder’ zijn overigens de dtp’ers. Van 2010 tot 2020 verdwijnt zo’n 15 procent van hun banen, ofwel 3300 banen. 

Zie ook: 

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Advertentie