Pr-profs in de top van stressvolle beroepen

Weinig banen zijn zo stressvol als die van de pr-professionals. Ze staan zesde op de lijst van meest stressvolle beroepen.

Helaas hebben we niet meer de rechten op de originele afbeelding
adformatie

Dat blijkt uit de jaarlijkse ranglijst die het Amerikaanse CareerCast opstelt. Er zijn een aantal redenen voor de hoge notering. Public relations-managers zijn meesters van damage control, en moeten dus in staat zijn om snel na te denken en te handelen onder stress. Het beroep staat onder publieke druk, terwijl de concurrentie om het vinden en behouden van een baan groot is.

11 factoren

CareerCast, een online banennetwerk, rangschikt de meest stressvolle banen en baseert zich daarbij op 11 factoren, zoals het groeipotentieel, het werken onder publieke druk, risico&;s, gevaar voor gezondheid en eigen leven.

Uit de ranglijst is op te maken dat pr-managers het zwaarder hebben dan bijvoorbeeld hartchirurgen, politieagenten en journalisten. De meeste stress hebben soldaten, gevolgd door brandweermannen en piloten bij commerciële luchtvaartmaatschappijen. Opvallend hoog ook is de plek voor evenementenorganisatoren. Zij staan vijfde, de positie die pr-profs overigens vorig jaar nog innamen.

Stressvolste banen van 2014

1. Soldaten zonder officiersrang
2. Generaals
3. Brandweerlieden
4. Luchtvaartpiloot
5. Evenementen-coördinator
6. Public relations-professionals
7. Corporate executive
8. Dagbladverslaggever
9. Politieagent
10.Taxi chauffeur

 

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Advertentie