Mega-overname van Time Warner Cable in VS

Als Time Warner Cable wordt overgenomen is dit de op vier na grootste overname in de VS.

Helaas hebben we niet meer de rechten op de originele afbeelding
adformatie

op de Amerikaanse kabelmarkt een grote consolidatie op de kabelmarkt plaats. Chartered Communications heeft maandag een bod uitgebracht op Time Warner Cable van 132,50 dollar per aandeel. Inclusief de schuldenlast van de beoogde overnameprooi komt het totale bod op 61,3 miljard dollar (46,1 miljard euro). Het is wereldwijd het op 2 na hoogste overnamebod sinds 2009.

Ook Comcast zou geinteresseerd zijn in Time Warner Cable. Het is een gewaagde stap van bestuursvoorzitter Tom Rutledge van Chartered. De bedrijfswaarde van Time Warner Cable is ruim 2 keer zo hoog als die van zijn bedrijf. Mocht Rutledge slagen in zijn opzet, dan ontstaat een concern met 20 miljoen klanten die in 38 staten voorzien worden van tv-, internet- en telefoondiensten.

Het zou ook de grootste overname van een kabelbedrijf zijn sinds de inlijving van AT&T Broadband door Comcast voor 72 miljard dollar in 2001. In algemene zin waren er alleen grotere bedragen gemoeid met de overname van Wyeth door Pfizer voor 64,2 miljard dollar in 2009 en het uitkopen van Vodafone in Verizon Wireless door Verizon Communications voor 130 miljard dollar vorig jaar.

Rutledge zei in een toelichting dat hij rond de kerstdagen een bod voorlegde aan topman Rob Marcus van Time Warner Cable, die het afwees. &;We hebben geen serieuze reactie gekregen dus hebben we besloten onze visie voor te leggen aan de aandeelhouders. We hopen dat zij er bij het management op aandringen met ons in gesprek te gaan.&;

In november vorig jaar stelden bronnen dat Comcast een bod op Time Warner Cable overweegt. De grootste kabelexploitant van de VS zou vooral geïnteresseerd zijn in sportkanalen en de activiteiten van Time Warner Cable in New York en het midwesten van de VS.

(Bron: ANP)

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Advertentie