Hakbijl Wegener nog groter

Wegener gaat tot eind 2017 nog meer bezuinigen dan tot nu toe was aangekondigd. Hoeveel banen sneuvelen zegt het concern niet.

Helaas hebben we niet meer de rechten op de originele afbeelding
adformatie

Nog meer bezuinigingen bij Wegener, die kondigde topvrouw Susan Duinhoven woensdag aan. Vanaf 2015 tot eind 2017 gaat Wegener 30 miljoen euro bezuinigen. Dat komt bovenop de bezuinigingen die Wegener tot nu al in de planning had. 

Wegener gaat onder meer snijden in het personeelsbestand, maar hoeveel banen een nieuwe reorganisatie kost, kan het concern nog niet zeggen. Duinhoven: &;De komende maanden gaan we kijken waar we precies in de kosten gaan snijden.&;

Afgelopen jaar bespaarde Wegener al zo&;n 50 miljoen euro. Er werden een kleine 400 banen geschrapt. Wegener telt nu nog ongeveer 2250 werknemers.

Net als alle traditionele mediabedrijven, heeft ook Wegener veel last van de moeilijke omstandigheden op de Nederlandse mediamarkt. De inkomsten uit advertenties lopen terug. Mecom had de kranten van Wegener tot voor kort ook in de etalage staan, maar het Britse moederbedrijf liet in oktober weten dat deze niet langer te koop zijn. Het mediaconcern denkt op dit moment geen aantrekkelijke prijs te kunnen krijgen voor Wegener, en andere bedrijfsonderdelen waarvan het een verkoop overwoog.

Wegener is eigendom van het Britse Mecom en maakt onder meer de regionale kranten de Stentor, de Gelderlander, De Twentsche Courant Tubantia, het Brabants Dagblad, het Eindhovens Dagblad, BN/De Stem en PZC.

Bron: ANP

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Advertentie