Draadloos je telefoon opladen op een Starbucks-tafeltje

Samenwerking tussen koffiegigant en Duracell.

Helaas hebben we niet meer de rechten op de originele afbeelding
adformatie

Leg je telefoon voor je neer in Starbucks-vestiging en hij wordt automatisch opgeladen. Dat is wat de koffiegigant zijn klanten gaat aanbieden in een samenwerking met Duracell, dat daarvoor een zogeheten Powermat-spots gaat inbouwen in tafeltjes en toonbanken van Starbucks.

Na eerdere met deze technologie wordt die nu in San Francisco ingevoerd en uitgerold in de Verenigde Staten. Pilots in Europa worden binnen een jaar verwacht, maar nog niet bekend is in welke landen.

De Duracell Powermat voldoen aan de zogeheten PMA-standaard,  die ondersteund wordt door onder meer, BlackBerry, HTC, LG, Huawei, Microsoft en Samsung, en opent daarmee de aanval op Qi, dat op dit moment veruit het meest wordt gebruikt voor draadloos opladen.

Voor een groot aantal smartphones uit het topsegment, zoals de Galaxy S3 en iPhone5s, zijn er hoesjes te koop die de draadloze oplaadstandaard aanbieden.

Duracell en Starbucks denken en hopen dat in de toekomst meer telefoonmerken hun hardware geschikt maken voor de PMA-standaard. 

 

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Advertentie