Premium

PR is het beste creatieve vak om in te werken

US News zet pr-profs bovenaan ranglijst.

Helaas hebben we niet meer de rechten op de originele afbeelding
adformatie

Opmerkelijk rapport van Het onderzocht welke creatieve banen de beste perspectieven bieden, en stelde een top-3 samen. Op nummer 1: de pr-professional, gevolgd door architecten en art directors.  

Veranderende vaardigheden

US News komt tot deze rangschikking op basis van een aantal criteria, zoals de groei van de sector de komende 10 jaar, gemiddelde salarissen, kansen voor werkzoekenden, werkloosheidscijfers in het beroep, stress en de verhouding werk-privé.

US News koos niet zozeer het meest creatieve beroep, maar wel het creatieve beroep met de beste kansen. ‘Creatief’ in pr wordt uitgelegd als: ‘De praktijk vereist steeds veranderende vaardigheden en, boven alles, het vermogen zich aan te passen aan de eisen van een nieuwe media-landschap.’

27.000 pr-banen erbij

Vooral de vooruitzichten voor het vak zijn goed. Het Amerikaanse ministerie van Arbeid schat in dat er de komende 10 jaar meer dan 27.000 pr-banen bijkomen. Het berekende dat het voor een public relations-specialist 54.940 dollar in 2013 bedroeg. De best betaalde 10 procent van het vak is goed voor ongeveer 103.240 dollar, terwijl de onderste 10 procent gemiddeld 30.790 dollar verdient. De best betaalde Amerikaanse pr-profs wonen in het District of Columbia, San Francisco en Oakland, California.

Minder goed scoort het vak natuurlijk op stress en werk-privéverhouding, maar beide wogen slechts voor 5%  mee.

premium

Word lid van Adformatie

Om dit artikel te kunnen lezen, moet je lid zijn van Adformatie. 15.000 vakgenoten gingen jou al voor! Meld je ook aan met een persoonlijk of teamabonnement.

Ja, ik wil een persoonlijk abonnement Ja, ik wil een teamabonnement
Advertentie