315 fulltime banen, Amsterdam heeft veel meer medewerkers communicatie dan het dacht

Stadsbestuur vindt het ook veel en schrapt per 2017 67 voltijdbanen

Helaas hebben we niet meer de rechten op de originele afbeelding
adformatie

De gemeenten Amsterdam heeft nog meer communicatiemedewerkers dan waar het in september vorig jaar melding maakte na vragen van de SP in de gemeenteraad.

Destijds dat de gemeente Amsterdam 260 voltijdsbanen aan  communicatiemedewerkers in dienst heeft, van wie 58 perswoordvoerders.

Maar uit onderzoek waar nu naar verwijst is het nog een tandje ‘erger’. De gemeente Amsterdam telt 315 voltijdbanen voor communicatiemedewerkers, 2,3 procent van de 13.600 fte&;s.

Relatief ook veel

Daarmee heeft het relatief meer communicatiemedewerkers dan de gemeenten Rotterdam, Den Haag en Utrecht, die in  2013 gemiddeld 1,4 procent van het medewerkersbestand zag bestaan uit communicatieprofs, als  redacteuren, interne communicatieadviseurs en  persvoorlichters.

Wil Amsterdam relatief op hetzelfde niveau uitkomen dan zou het 120 communicatiebanen moeten schrappen.

5 miljoen besparen

Amsterdam vindt het aantal communicatiemedewerkers  blijkbaar zelf ook wat veel, want het  stadsbestuur schrapt per 2017 ongeveer 67 voltijdbanen, wat 5 miljoen euro uitspaart, aldus het AD.

De gemeente stelt dat Amsterdam meer communicatiemedewerkers nodig heeft omdat het te maken heeft met relatief meer  internationale evenementen&; dan de andere steden.

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Advertentie