Fietsverhuurder Yellow Bike wil met Yellow Backie Amsterdammers en toeristen nader tot elkaar brengen

De hoofdrolspeler in deze campagne is een gele bagagedrager.

Helaas hebben we niet meer de rechten op de originele afbeelding
adformatie

Yellow Bike, het Amsterdamse fietstour-en verhuurbedrijf, introduceert deze zomer : Couchsurfen op een fiets. Een idee dat ouderwetse bagagedragers inzet om Amsterdammers en toeristen een beetje dichter tot elkaar te brengen. Zo werkt het: Elke Amsterdammer met een fiets mag gratis een gele bagagedrager op zijn fiets laten monteren. Op deze manier nodigen ze anderen uit om achterop te springen en een stukje mee te rijden door hun stad. Alleen wanneer dat uitkomt, natuurlijk. Met Yellow Backie kunnen bezoekers Amsterdam op een originele wijze ontdekken, en het geeft Amsterdammers een leuke manier om nieuwe mensen te ontmoeten. Het is een beetje als het concept couchsurfen, maar dan op een fiets. De video geeft meer uitgebreide uitleg:

Hanny Kooij, directeur Yellow Bike: ‘De laatste maanden zien we in de media veel negatieve berichten over het groeiend aantal toeristen dat onze stad bezoekt. Met dit initiatief willen we laten zien dat het contact tussen de Amsterdammer en toeristen ook heel waardevol kan zijn. Iets dat het leven in onze stad alleen maar mooier en spannender maakt.’

Idee wereldwijd opgepikt
Meteen na de lancering op 5 augustus zorgde het concept voor wereldwijde rumoer, zeggen de initiatiefnemers. &;Van Amerika tot Japan, en Rusland tot Brazilië. Zo stond het in het populaire GOOD magazine, werd het opgepikt door CONTAGIOUS I/O, the Daily Mirror, Curbed magazine, Springwise en Pop-Up City. Daarnaast kreeg het aandacht van Nederlandse media zoals de Telegraaf, het AD, het , Radio 1, 538 en BNR.&;

Op YellowBackie.org kunnen Amsterdammers zich nog steeds aanmelden. Op dit moment rijden er 50 Backies door onze hoofdstad en de volgende 50 zijn reeds uitgenodigd om hun bagagedrager op te halen. Naar verwachting rijden er eind dit jaar 250 Yellow Backie’s door de stad.

Creatives
Het freelance creatieve team , onder andere bekend van Kiss is a Stamp (PostNL) en Paarse Krokodillentranen, is verantwoordelijk voor het idee en de uitvoering.

Credits
Concept en uitwerking: Wilmar Versprille en Matthijs Groos
Verantwoordelijk Yellow Bike: Hanny Kooij, Martin Luyckx
Regisseur: Gijs Pouwels
POD: Adriaan van der Polder
Audio compositie/ productie: Soundsright.nl
Producer: Lieve de Blok
Voice-over: Michael James Phillips

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Advertentie