Tele2 verklaart oorlog aan KPN, Vodafone en T-Mobile

De provider zegt zijn 4G-verbinding tussen 15 en 35 procent goedkoper aan te kunnen bieden.

Helaas hebben we niet meer de rechten op de originele afbeelding
adformatie

Tele2 is van plan om een prijzenslag op de markt voor mobiel internet - 4G - te ontketenen. Het gaat snel mobiel internet aanbieden tegen prijzen die veel lager liggen dan bij de concurrentie. Dat kondigde de prijsvechter woensdag aan. Vanaf donderdag stelt het bedrijf zijn eigen 4G-netwerk, dat komend voorjaar landelijk dekkend moet zijn, open voor nieuwe klanten.

Van de vier telecombedrijven die in 2012 in een veiling een 4G-licentie kochten, is Tele2 het laatste dat daar ook daadwerkelijk gebruik van gaat maken. KPN, Vodafone en T-Mobile bieden al 4G-diensten aan, maar dat denkt Tele2 wel 15 tot 35 procent goedkoper te kunnen.

Nederlanders betalen volgens Tele2 voor Europese begrippen vrij veel voor snel mobiel internet. ,,Wij gaan hier verandering in brengen door de markt in Nederland eens goed op te schudden&;&;, zei topman Jeff Dodds van Tele2 Nederland.

Het Zweedse bedrijf biedt sinds 2012 mobiele diensten aan op de Nederlandse markt. Daarbij maakte het tot dusver gebruik van het netwerk van T-Mobile. Voor bellen en sms&;en is dat nog steeds zo.

Tele2 herhaalde zijn eerder uitgesproken ambitie om het marktaandeel op te vijzelen naar 20 procent. Dat doel moet in 2020 zijn bereikt. Op dit moment maakt tussen de 7 en 8 procent van de mobiele gebruikers in ons land gebruik van Tele2. Vorige maand werd al bekend dat Tele2 eigen winkels gaat openen.

Bron: ANP

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Advertentie