Verken de kunstscene in één weekend

Amsterdam Art Weekend presenteert tentoonstellingen, debatten en projecten.

Helaas hebben we niet meer de rechten op de originele afbeelding
adformatie

Voor de vierde keer op rij vindt in Amsterdam van donderdag 26 november tot en met zondag 29 november het Amsterdam Art Weekend plaats. Naast vele speciaal voor dit evenement ontwikkelde tentoonstellingen, bestaat het aanbod uit performances, filmvertoningen en debatten op locatie bij een vijftigtal galeries, project spaces, musea en instituten. Zo’n 90 activiteiten in totaal.

Op donderdagavond 26 worden Amsterdam Art Weekend en RijksakademieOPEN officieel geopend door Prins Constantijn. In het  Stedelijk Museum is vanaf zondag de tentoonstelling te zien. Genzken is een van de invloedrijkste kunstenaars van de afgelopen veertig jaar.  

Ook presenteert het SM een forum over live kunst; hoe geven we betekenis aan en zorgen we voor immaterieel werk dat alleen tijdelijk bestaat? En De Balie en SMBA organiseren een brandend actueel debat over de veronderstellingen over en tegenstellingen tussen hedendaagse kunst en de islam.

Dertig galeries presenteren hun nieuwste tentoonstelling. Zo is Galerie Gabriel Rolt werk te zien van de broers , generatiegenoten van Damien Hirst en Tracey Emin. En Lumen Travo presenteert werk van Otobong Nkanga. Eerder was haar werk onder meer te zien in het Tate Modern, The Tanks en 14 Rooms tijdens Art
Basel.

Nieuw in deze editie van Amsterdam Art Weekend, zijn verschillende project spaces met een eigen performanceprogramma, onder meer in de Oude Kerk. Ook nieuw is de deelname van veilinghuizen. Het volledige programma en de speciale thematische routes zijn te vinden op: .

Beeldcredit:  mannequin, stool, shoes, wig, wood, fabric, plastic and metal, dimensions variable. Collection Syz, Geneva © Photo courtesy the artist and Galerie Buchholz, Cologne/Berlin/New York. Te zien in Stedelijk Museum Amsterdam.

 

 

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Advertentie