Premium

Slechts één op de vijf marcom-professionals tevreden over salaris

Lonen marcomsector daalden in 2015 met 2,7 procent

De salarissen in de marketing- en communicatiesector zijn in 2015 met 2,7%  gedaald ten opzichte van 2014. De marcomsector blijft daarmee fors achter bij andere beroepsgroepen waar de lonen overwegend stegen of gelijk bleven. Dat blijkt uit de jaarlijkse Loonwijzer/Monsterboard WageIndex onder 3700 werknemers.

&;Loontevredenheid&;

Uit het onderzoek blijkt ook dat slechts 1 op de 5 van de marketeers of communicatiemensen in 2015 tevreden was over zijn salaris. Dat is meer dan een halvering ten opzichte van 2014 toen de ‘loontevredenheid’ onder marcomprofessionals nog op 46% lag. Voor een deel valt die onvrede ook te verklaren uit te hoge verwachtingen die medewerkers in deze sector over de loonontwikkeling hadden. 82 Procent van de marketeers en communicatieprofessionals verwachtte voor 2015 een loonsverhoging.  (Klik op de afbeelding voor een grotere versie.)

Landelijk gemiddelde

In absolute getallen valt de loondaling overigens mee: het gemiddelde uurloon in marketing en communicatie lag vorig jaar op 14,60 euro, tegen 15,00 euro in 2014.  Marcomprofessionals verdienen daarmee nog wel net iets meer dan het landelijk gemiddelde van 14.40 euro, maar fors minder dan werknemers in bijvoorbeeld de onderwijssector waar het gemiddeld uurloon op 16,50 ligt.  

Bonus

’Niet scheutig’ noemt Monsterboard de werkgevers in de marcomsector als het om tertiaire voorzieningen gaat.  Slechts 5% van alle marcom-medewerkers ontving in 2015 een bonus of een dertiende maand. Positieve geluiden zijn er ook te horen. Maar liefst 93% is blij met de zekerheid van zijn baan, 79% is tevreden over hun relatie met collega’s en de werkomgeving. Volgens Gian Zandonà, managing director van Monsterboard, is dit percentage opvallend hoog in vergelijking met andere sectoren. &;In de ICT-sector bijvoorbeeld, toch een behoorlijk competatieve branche, ligt de tevredenheid over baanzekerheid op 70%.  Tevredenheid over de werkomgeving ligt daar maar op 66%. Dat compliment kunnen werkgevers in hun zak steken.&

 

premium

Word lid van Adformatie

Om dit artikel te kunnen lezen, moet je lid zijn van Adformatie. 15.000 vakgenoten gingen jou al voor! Meld je ook aan met een persoonlijk of teamabonnement.

Ja, ik wil een persoonlijk abonnement Ja, ik wil een teamabonnement
Advertentie