Talpa verkoopt belang in TMG aan Mediahuis

TMG verkoopt belang in Talpa Radio aan Talpa.

Door Maarten Hafkamp

Mediahuis, Talpa en Telegraaf Media Groep bereikten vandaag overeenstemming over de twee voorgenomen transacties. 

Talpa heeft een belang van 29,16 in TMG. Dit jaar opgebouwd in de biedingenstrijd met de Belgen rond het Telegraafconcern. 

TMG heeft een belang van 23 procent in Talpa Radio Holding. 

Prijs
Mediahuis betaalt in contanten een bedrag van 6,00 euro per (certificaat van) aandeel TMG aan Talpa voor een belang van 29,16 procent in TMG (gelijk aan 13.516.049 aandelen TMG).

De prijs per (certificaat van) aandeel is gelijk aan de prijs die is betaald onder het openbaar bod op alle (certificaten van) aandelen in TMG van 19 april 2017. De koopprijs die Talpa in contanten betaalt voor het 23 procent belang van TMG in Talpa Radio zorgt voor een boekwinst van ruim 8 miljoen.

De transactie wordt nog voorgelegd aan de medezeggenschapsraad van TMG.

De transacties hebben geen negatieve gevolgen voor de organisatie en de werkgelegenheid bij TMG, zeggen alle partijen.

Strategisch
Betrokkenen spreken hun tevredenheid uit over de deal. TMG en Mediahuis vanwege de 'rust en ruimte om zich volledig te concentreren op het uitvoeren van de toekomstplannen voor TMG'

Pim Schmitz, CEO van Talpa, zegt dat voor de ontwikkeling van het vorige week gepresenteerde Talpa Network 'het strategisch gezien van enorme waarde is om alle aandelen van het radiobedrijf in bezit te hebben'. 'Daar hebben we op aangestuurd. Voor TMG is het beter met één krachtige aandeelhouder van doen te hebben in plaats van twee. Dat hebben wij ook altijd gezegd. Intussen werken we als Talpa goed samen met TMG en liggen er meer gezamenlijke projecten in het verschiet.'

Biedingsstrijd
Rond TMG woedde dit jaar een felle overnamestrijd tussen Talpa en Mediahuis. De Belgen trokken afgelopen zomer aan het langste eind.

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Advertentie