Premium

Communicatie Schiedam mailt 52 sollicitanten een afwijzing, met al hun e-mailadressen erbij

Gegevens afgewezenen liggen op straat

De afdeling communicatie van de gemeente Schiedam is de fout ingegaan met een afwijzingsbrief aan 52 sollicitanten die hadden gereageerd op een vacature voor een webredacteur. Ze plaatste alle e-mailadressen van de 52 afgewezenen voor iedereen zichtbaar in de mail.

Standaardafwijzing

De gemeente had besloten tot een collectieve standaardafwijzing van de sollicitanten vanwege het ‘overweldigend aantal’ reacties op de vacature. 

‘Beste sollicitant webredacteur’, zo begint de afwijzing: ‘Helaas moeten we je melden dat je niet door de selectie bent gekomen voor de functie van webredacteur bij gemeente Schiedam. We hebben een overweldigend aantal brieven en cv’s ontvangen, waardoor we streng hebben moeten selecteren.’

In  de cc stonden alle e-mailadressen van de afgewezen sollicitanten, van wie een deel elkaar kent. De gemeente kwam snel met een verontschuldiging toen de fout was ontdekt. Andermaal stuurde ze een onpersoonlijk standaardmailtje aan de 52 afgewezen sollicitanten:

“Beste sollicitant webredacteur, Excuses! Onderstaande mail had in de BC verzonden moeten worden.” 

Interne maatregelen

Schiedam plaatste een bericht op de gemeentelijk website waarin het melding maakt van de e-mail naar de sollicitanten met hun persoonlijke e-mailadressen zichtbaar.

‘Een zeer vervelende en onbedoelde fout’, schrijft de afdeling Communicatie. ‘Intern zijn er maatregelen genomen en is er direct melding gemaakt van dit gebeuren bij de Functionaris Gegevensbescherming. We betreuren de fout en hopen dat de geadresseerden hier geen verder ongemak aan ondervinden.’

Welke interne maatregelen er zijn genomen is niet bekend. De afdeling communicatie was vrijdagochtend in overleg en niet bereikbaar voor commentaar.

 

premium

Word lid van Adformatie

Om dit artikel te kunnen lezen, moet je lid zijn van Adformatie. 15.000 vakgenoten gingen jou al voor! Meld je ook aan met een persoonlijk of teamabonnement.

Ja, ik wil een persoonlijk abonnement Ja, ik wil een teamabonnement
Advertentie