De mus en de eekhoorn

De affaire mus geeft een macabere tint aan het zo vrolijk bedoelde domino-evenement. De dierenbescherming trekt massaal aan de bel vanwege het doodschieten van een onschuldig musje, dat de ruimte was binnengedrongen waar miljoenen dominosteentjes in slagorde staan voor het grote recordevenement. Een horror-scenario voor de mensen die de steentjes neergezet hebben: het vogeltje duwt ze om en de recordpoging mislukt. Daarom is het diertje kaltgestellt, en daar krijgen de media natuurlijk lucht van.

Helaas hebben we niet meer de rechten op de originele afbeelding
adformatie

Het deed me denken aan de communicatieblunder die de KLM ooit maakte met de eekhoorntjes die volgens een woordvoerder 'op een humane wijze' in een versnipperaar werden geduwd. Iedereen viel erover en terecht, want waarom de eekhoorntjes niet gewoon in het Amsterdamse Bos vrijlaten?

En dezelfde fout werd gemaakt bij het domino-evenement: het vangen van de vogel, al of niet in combinatie van wat omgevallen steentjes was honderd keer beter geweest dan de luchtbuks. Er kleeft nu voorgoed bloed aan die steentjes!

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Advertentie