Fifa en de sponsorbelangen - foute boel?

Helaas hebben we niet meer de rechten op de originele afbeelding
adformatie

De Fifa gaat te ver bij de bescherming van de belangen van sponsors bij het WK voetbal. Dat vinden Nederlandse, Duitse en Engelse supporters, blijkt vandaag uit onderzoek van TNS Nipo.
Dat ondervroeg 1600 voetbalsupporters. Volgens driekwart van hen heeft de wereldvoetbalbond niet het recht om supporters wegens sponsorbelangen te weren uit het stadion, aldus het ANP.

De helft van de ondervraagden was op de hoogte van incidenten rondom de sponsoring. Zo moesten supporters hun oranje broek met leeuwenstaart, de Leeuwenhose van Bavaria, uittrekken en afgeven
omdat het biermerk concurreert met een WK-sponsor. Anderen moesten hun Puma-petjes afdoen terwijl een busje met trainingsspullen van het Australische team niet het stadionterrein op mocht, omdat de wagen van een 'verkeerd' merk was.

Een discussie over de rechten en plichten van betrokken partijen is altijd nuttig natuurlijk, gezien alle incidenten. Moet de Fifa zeker doen. Die supporters hebben natuurlijk geen gelijk, de Fifa wel. Je kan niet EN gigaveel geld beuren van het bedrijfsleven EN ambushmarketing van hun rechtstreekse concurrenten al dan niet oogluikend toestaan. Lijkt mij. Maar maak dat die supporters maar eens wijs.

Misschien moeten ze eens vernemen hoe die internationale sponsorbedragen van de Fifa zoal worden besteed. En wat de situatie was geweest, als dat geld niet binnen zou komen. Eh, en er even vanuit gaand dat de Fifa de betekenis van het woord transparantie kent.

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Advertentie