Verdraaid, de Raad voor de Journalistiek leeft nog

De Raad voor de Journalistiek. Alive and kicking, lijkt het. De Volkskrant publiceert vandaag, voor haar doen tamelijk prominent (op pagina 5), dat de Raad een klacht van milieuactivitist Robert van Waning tegen de krant gegrond heeft geklaard. Een flink bericht, waarin de Volkskrant ruiterlijk toegeeft er op een paar punten naast te hebben gezeten.

Helaas hebben we niet meer de rechten op de originele afbeelding
adformatie

Goed nieuws voor Van Waning, goed nieuws ook voor de Raad. Die nog niet zo lang geleden met de dood werd bedreigd. Geen tanden, machteloos dus, te veel oud-politici erin die hier en daar nog een rekeningetje te vereffenen hadden, ‘’laat het maar beter aan de rechter over.’’ En sommige belangrijke media publiceerden de uitspraken toch niet als ze iets fout hadden gedaan (volgens de raad dan). Vakblad De Journalist publiceert alle uitspraken wel, in sterk verkorte vorm.

Elsevier hoofdredacteur Arendo Joustra, een verklaard tegenstander van de Raad, moest wel om toen ie voorzitter werd van het Genootschap van Hoofdredacteuren. Maar hij is niet de enige die om is, lijkt het. Nuttig orgaan, die Raad? Bevestiging van veranderende tijden voor de media, dat ze zijn gaan toegeven ook wel eens wat verkeerds doen?

Goed nieuws ook voor de pr-branche en met name hun cliënten? Zou je wel zeggen.

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Advertentie