Rita’s solodans

Helaas hebben we niet meer de rechten op de originele afbeelding
adformatie

Over een paar uur maakt Rita Verdonk wat ze gaat doen: het leiderschap opeisen of onder Mark Rutte als backbencher in de VVD-fractie plaats nemen. Vanochtend kregen we via de Volkskrant al een aardig inkijkje hoe de machtsstrijd binnen de VVD zich in de verkiezingscampagne heeft afgespeeld. <?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 

Naar een idee van het reclamebureau van de conservatief-liberalen zou namelijk een tv-spot worden opgenomen met Rutte en Verdonk in de hoofdrol. De twee zouden gezamenlijk een tango dansen, waarbij Rutte met een knipoog zou zeggen: ‘Ik leid Rita’. De slotzin was ook al bekend: it takes two to tango.

Alles was er gereed voor, maar een dag voor de opnamen haakte Verdonk af, tot woede van het partijbestuur.   Tienduizenden euro’s in de plomp, terwijl de gewenste eenheid in de partij andermaal werd ondergraven.

 

Daarop terecht gekomen. Verdonk heeft dit keer, maar ook daarvoor, herhaaldelijk in haar gedrag aangegeven zich weinig aan te trekken van de VVD-hiërarchie. Haar gespeelde blijdschap gisteren over de vele voorkeursstemmen laat ook weinig andere conclusies   over dan dat ze een persoonlijke strijd voert en die heeft gewonnen. Ze kan het nu simpelweg niet meer maken om zich achter Rutte te scharen. Haar boodschap is overduidelijk, daar kan communicatie geen ene moer meer aan veranderen.

 

Toch?

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Advertentie