Juristen en communicado's dikke vrienden!

Meestal botert het niet zo geweldig tussen juristen en communicatiemensen. Met Sarbanes-Oxley en onbegrijpelijke wetboeken in de hand verbieden juristen onze arme vakbroeders alle leesbare, empathische en inspirerende teksten en vervangen ze door volkomen oppervlakkigheden. Laatst nog kwam een woordvoerder in het nieuws (Consumentenbond?) die niets mocht zeggen omdat de jurist er niet was. Maar dat gaat allemaal veranderen!

Helaas hebben we niet meer de rechten op de originele afbeelding
adformatie

In april of mei 2007 wordt op de site van de Raad voor de Journalistiek de publicatie verwacht van de Beroepscode voor de Journalist. In combinatie met de Wet Marktmisbruik, die stelt dat journalisten over (beursgenoteerde) ondernemingen uitsluitend mogen publiceren comform hun Beroepscode, biedt dit geweldige kansen. Je kunt journalisten/media die zich niet aan de code houden, vervolgen en de geleden schade ten laste leggen. In het geval van dalingen van de beurskoers, bijvoorbeeld op basis van feitmatig onjuiste krantenberichten, kan dat behoorlijk in de papieren lopen. Maak nu dus vast vrienden met met je collega's van Legal Affairs en ga er samen lekker tegenaan!

Komt de code er niet, dan is dat vooral een probleem voor de journalistiek, je kunt gewoon vast aan de slag op basis van de conceptcode, te downloaden via:

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Advertentie