Advies voor Thieme

Helaas hebben we niet meer de rechten op de originele afbeelding
adformatie

Na Maarten ’t Hart heeft nu ook beroepsintellectueel Rudy Kousbroek kritiek geuit op Marianne Thieme, Tweede Kamerlid voor de Partij voor de Dieren (PVDD). De partij moet strijden tegen de bio-industrie, niet tegen dierproeven, aldus Kousbroek. Kousbroek en 't Hart waren bij de verkiezingen lijstduwer van de PVDD.
Maarten 't Hart riep Thieme onlangs op om haar functie neer te leggen omdat ze, als zevendedagadventiste, het eten van vlees bestempelt als zonde. Hij vreest dat veel PVDD-stemmers door de uitspraken van Thieme zullen afhaken. Ook volgens Kousbroek gaat Thiemes lidmaatschap van de Zevendedagsadventisten niet samen met het leiderschap van de dierenpartij.

‘Zevendedagsadventisten zitten misschien niet echt te wachten op de aanstaande verdelging van alle niet-gelovers, zoals Maarten ervan maakt, maar ze zijn bijvoorbeeld wel principieel tegen abortus en euthanasie, en dus verplicht zich daartegen te verzetten als de gelegenheid zich voordoet. Dat gaat niet samen met het leiderschap van de dierenpartij’, aldus Kousbroek.
Eerder deze week reageerde Thieme bij monde van een woordvoerster. Haar weerwoord: de PVDD is een niet-kerkelijke partij. ‘Wij respecteren de privé-opvatting van Maarten 't Hart en vinden het jammer dat hij niet de privé-opvatting van Thieme respecteert.’ Bovendien heeft 't Hart volgens de woordvoerster de woorden van Thieme uit hun verband gerukt.
Het wachten is op de kritiek van Kees van Kooten. Wie helpt Thieme voor die tijd aan een beter pr-advies?

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Advertentie