Intertoys heeft de beste folder van de week, Halfords de slechtste

De vakantie is afgelopen. Het retailmoment is 'Naar school'.

Helaas hebben we niet meer de rechten op de originele afbeelding
adformatie

En dat heet &;Klaar voor school!&; bij Intertoys, &;Back to School&; bij Halfords en bij V&D, &;Alles voor op kamers&; bij Hema, en er zijn &;Jouw schooljaar begint bij Bart Smit&; en &;Gelukkig nieuw schooljaar&; bij MediaMarkt... 

Bij MediaMarkt maakt de folder zelfs onderdeel uit van een nieuwe campagne die de producten onder de aandacht brengt van scholieren en studenten. De elektronicaretailer wil inhaken op de voortzettende digitalisering, die ook in het onderwijs zichtbaarder wordt.

Intertoys

Beste folder van de week vinden wij die van Intertoys. Een aansprekende leuke cover en goede focus door de hele folder heen. Leuke spullen en sterke aanbiedingen waarbij het voordeel goed expliciet wordt gemaakt.

Door toevoeging van droedels zijn de pagina&;s ook wat losser en speelser.

Hier en daar is het wel heel vol waardoor bijvoorbeeld de &;hot&happening&; cap en andere echt leuke artikelen niet uit de verf komen.

Dan verstikt het een beetje. En dan is er al helemaal geen plaats meer om wat te laten zien van de beleving van die leuke spulletjes zodat er wat meer emotie in de folder komt.

Het bekende &;Less is more&;-principe geldt hier dus zeker. Veel speelgoedaanbieders zijn overigens niet in staat om de leuke emotie die met speelgoed samenhangt onderdeel te maken van de folder. 

Halfords

Halfords heeft volgens ons de slechtste folder. Of beter gezegd: flyer.

Het retailmoment Back to school gebruiken voor het onder de aandacht brengen van fietsen, accessoirepakket 1 (slot, snelbinder en standaard) of accessoirepakket 2 (transportdrager met plastic krat) en alles wat je maar bij een fiets kunt bedenken, tot en met de &;simson reparatiedoos normaal&;. Zou er ook een abnormale zijn? Eentje waarbij een essentieel onder mist?

&;Je moet naar Halfords toe&; staat er onder het logo. Maar hoezo dan? Omdat ze fietsspullen verkopen? En oh ja, ook navigatiesystemen, on-boardcamera&;s en autoradio&;s die er nog even in moesten. Wij vinden het de slechtste folder omdat de folder niets meer doet dan op een onverzorgde manier laten zien wat er te koop is bij Halfords. Maak dan een goede foto van het magazijn. Halfords laat niets zien waar ze trots op zijn en waardoor ik echt naar Halfords toe getrokken wordt.

Nog even over de folder van NHA... Ja, u weet wel... De aanbieder van 450 cursussen & opleidingen die een folder verspreidt om na de vakantie weer aan de studie te gaan. En NHA vindt het een goed idee om die 450 cursussen op pagina 2-3 ook meteen allemaal te noemen. De zin om iets te beginnen ligt weer in de prullenbak.

Met een wekelijkse van de beste en slechtste huis-aan-huis folder willen Thijs Hagenberg en ik de kwaliteit verbeteren.

 

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Advertentie