Lekkersociaal #26: Insta socialite Barbie gaat hard

Creatief digitaal bureau Blauw Gras praat je bij! Deze week over video’s op Instagram en Twitter. Daarnaast lees je alles over dé Insta socialite en kun je checken of ook jij social media verslaafd bent.

Maak je op voor Instagram video’s
Ben jij ook zo geïnteresseerd in filmpjes over haar-tutorials, balletdansers, taartdecoratie of pitbulls? Op Instagram kan je hier binnenkort volop van genieten. Foto-based Instagram speelt in op de groeiende trend van online video’s. Instagram ervaart de afgelopen zes maanden een groei van 150 procent als het gaat om het viewen en gebruiken van video’s. Daarom komt het platform met 23 kanalen waar allerlei over zijn onderverdeeld. Op basis van een algoritme selecteert Instagram topics die aansluiten bij jouw interesses. Dus wees niet gevreesd heren: make-up tutorials zullen jullie niet tegenkomen. Tenzij je een metroman bent…  

Hard werken loont
We blijven nog even in de Instagram sferen, want het platform mag zich sinds vorige week rekenen met 500 miljoen gebruikers wereldwijd! Hiervan zijn 300 miljoen zelfs dagelijkse gebruikers. Het gaat dus wel lekker met Instagram. Het wereldwijd uitrollen van advertenties, het switchen tussen accounts en het toepassen van het algoritme op de foto&;s die je ziet, werpt kennelijk z’n vruchten af. 

Let me Twitter that
Heb je het al gehoord? Vanaf nu kun je een video van delen via Twitter! Voorheen was er een limiet van dertig seconden, dus je was gedwongen om iets snel te laten zien of vertellen. Maar ook Twitter gaat mee in de video trend: zij zien het afgelopen jaar een stijging van meer dan vijftig procent bij het delen van video’s binnen hun netwerk. Wanneer je deze video’s deelt en bekijkt, word je doorverwezen naar “Watch Mode”. Dit is een aparte sectie waarin je video’s kunt bekijken en waar andere video’s worden aanbevolen.

Dochterbedrijf Vine gaat mee met het verlengen van de videoduur naar 140 seconden. Daarmee nemen ze afstand van hun onderscheidende zes seconden filmpjes. Minpunt: grootgebruikers van Vine gaan nu betalen om content te plaatsen. De reden is dat ze dan ook toegang krijgen tot het video advertentieplatform van Twitter, dat is dan weer een pluspunt. 

(Slide)show het in Facebook
Nu kun je jezelf nóg mooier en leuker etaleren op Facebook. We presenteren: ! Met de nieuwe functie zet Facebook foto’s en video’s in een gezellige diavoorstelling. Dit gebeurt op het moment dat jij binnen 24 uur minimaal vijf foto’s post. Denk je nu: OMG, niet die! Wees gerust: je kunt je voorstelling finetunen door er een passend thema, filter of muziekje onder te zetten. Slideshow komt voort uit Facebook Moments; je beste foto’s in een overzicht aan het einde van het jaar. Veel plezier met dia’s kijken!

Hipster Barbie
Nippen van een latte in de nieuwste hippe lunchtent, nonchalant make-uploos een strandwandeling maken en cruisen in een oldtimer door een belachelijk mooi landschap; ze doet het allemaal onder . drijft de spot met menig dame en haar content op Instagram. Het doel van deze ‘not so plastic fantasic’ is om te laten zien dat niemand op Instagram nog echt uniek en authentiek is. En dat wordt, ironisch genoeg, getoond door een pop waar er miljoenen van zijn. Met succes, want Barbie heeft maar liefst 1,2 miljoen volgers op Instagram. 

Verslaafd
Krijg je hartkloppingen, trillende handen of een droge mond als je jouw smartphone niet in de buurt hebt? Dan kan je weleens besmet zijn met het Phantom vibration syndrome. Phantom wattes? Dat je denkt dat je telefoon trilt en je een berichtje of belletje krijgt; maar in werkelijkheid is dit helemaal niet zo. De harde werkelijkheid is dat je bent aan social media. Het YouTube-kanaal AsapSCIENCE deed onderzoek naar welke invloed social media op ons lichaam heeft. Resultaten geven weer dat 5 tot 10 procent van de internetgebruikers niet in staat zijn om te bepalen hoeveel tijd ze online doorbrengen. Social media hebben net als drugs een verslavende werking, omdat je bij het nuttigen ervan een beloning krijgt. In de vorm van likes of views. Conclusie: je wilt het steeds meer en vaker ervaren. Onze tip: geniet en surf met mate. 

Leg je telefoon dus eens een paar uur aan de kant, en breng wat quality time met je collega’s door. Je mag ons later bedanken voor deze wijze raad. 

Deze bijdrage is geschreven door . Wij zijn een creatief digitaal bureau met een voorliefde voor social media. In onze thuishaven aan het Amsterdamse IJ creëren wij creatieve concepten, relevante content, digitale activaties en impactvolle (media)campagnes.

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Advertentie