Scoor record engagement met het plaatsen van vacatures. Fashion Friday #20

Vero Moda scoort record engagement met vacatures, MS Mode laat fans winnen en Louis Vuitton geeft zichzelf bloot. Fashion Friday #20

In ons wekelijkse Social War-onderzoek meten en analyseren wij het online engagement van meer dan 70 modemerken. De online winnaars van deze week:

 

VERO MODA scoort record engagement met het plaatsen van vacatures.

We zagen het nog niet veel gebeuren, maar engagement  verhogen door het plaatsen van vacatures is natuurlijk helemaal niet zo’n gekke gedachte. We leven in een land met ruim 600.000 werklozen. Dat betekent maar één ding: je bent er een, of je kent er een. Dus wanneer je als merk met ruim 2,5 miljoen Facebook fans je vacatures prominent in de etalage zet, kan je natuurlijk een reactie verwachten. Werk(loosheid) is en blijft een hot topic en Vero Moda springt hier slim op in met een scala aan vacatures, variërend van shop manager tot vakantiekracht, prominent op haar Facebook. Hiermee activeert zij haar achterban en stijgt het engagement tot grote hoogte.



Door het publiceren van haar vacatures op Facebook weet het Deense modemerk het engagement te laten stijgen met meer dan 270%,  de de hoogste engagement stijging van deze week.

Een leerpuntje voor ieder merk, ga echt eens op de stoel van je klant zitten. Wat drijft ze en wat belet ze? Waar worstelen ze mee en welke oplossing kun jij hiervoor bieden? Vero Moda draagt haar steentje bij als het gaat om het vinden van werk. En dat is niet alleen nobel, maar ook zeer succesvol.

MS Mode laat haar fans winnen met een reis door Europa

Europa is en blijft een hot topic. Maar waar ze in Den Haag en Brussel over elkaar heen vallen met iedere week een ander debat, daar geeft het Nederlandse MS Mode Europa weer wat glans terug. Met een prachtige Raad & Win actie weet het deze week haar engagement flink te laten stijgen. Zoals we al eerder betoogden, zijn winacties sinds jaar en dag zeer succesvol.



Simpel gezegd, we winnen gewoon graag iets. Zeker de Nederlandse merken als en  weten winacties te benutten. Maar je moet er wel je eigen draai aan geven om het engagement te verhogen. MS Mode snapt dit en plaatst de &;raad&; vóór de &;win&;. Want je moet wel iets doen voor die city trip!

MS Mode dat eerder al succesvol was met  voor de normale vrouw, gaat weer door op dit thema. Met plaatst het vijf foto’s van Curvy Barbie in Europese steden. Aan de hand van de achtergrond moeten de fans van MS Mode raden waar Curvy Barbie zich bevindt. Hebben ze het juist dan maken ze kans op een city trip of een prachtige jurk. De posts kunnen dan ook rekenen op honderden reacties.  

MS Mode doet het weer slim. Niet alleen kunnen zij rekenen op een hoge interactie met hun fans, met iedere reactie onder de Facebookposts stijgt het engagement en het bereik. En dat vijf Facebookposts op rij. Slim, simpel en doeltreffend. MS Mode borduurt voort op eerdere successen. Het voegt de normale vrouw toe aan een winactie en geeft hier een doeltreffende twist aan. Zij zijn hiermee zeer succesvol want het engagement stijgt met 273%



Louis Vuitton geeft zichzelf bloot in exclusief storytelling event

In een  schreven we al eens dat je je als merk letterlijk en figuurlijk moet openstellen, wanneer je je echt met storytelling wilt bezighouden. Deze week is Louis Vuitton succesvol door zichzelf compleet bloot te geven in een zeer exclusieve tour voor een select gezelschap trouwe fans. Voor  opent Louis Vuitton internationaal een groot aantal ateliers. De Fransen houden het uiteraard allemaal erg exclusief. Want als je aan storytelling doet, moet het natuurlijk wel kloppen in je brand story.


Het doet denken aan de marketing van andere high-end merken als Ferrari. Slechts voor een select gezelschap gaat de fabriek in Maranello open en op deze wijze worden alleen zij onderdeel van het merk en haar verhaal. Met Les Journées Particulières LVMH doen meerdere merken dit wereldwijd. Zij stellen hun ateliers open zodat alleen de grootste fans kunnen zien waar en hoe hun favoriete merk produceert. Dit gebeurt selectief, zonder massa. Zoals een high-end merk betaamt.



Ook online weet Louis Vuitton dit event te benutten. Inmiddels weten we maar al te goed dat een offline event perfect te gebruiken is om online het engagement te verhogen. Dit laat het Franse modemerk dan ook niet na. In samenwerking met een aantal andere high-end merken roepen zij zeer succesvol  in het leven. Hiermee geven zij zelf, samen met de deelnemers, een kijkje in de ateliers. Zo zorgen zij dat ook de deelnemers aan dit event het verhaal van hun merk uitdragen. En is dat nu niet juist een van de andere pijlers in ons storytelling artikel? Wanneer jouw fans jouw verhaal gaan uitdragen, zullen de ontvangers van dit verhaal deze als geloofwaardiger ervaren.

Louis Vuitton speelt met Les Journées Particulières LVMH in op een aantal online en offline tools. Het combineert exclusiviteit met een kijkje achter de schermen. Zij zetten in op storytelling vanuit het merk én verteld door haar fans. En laten een offline event bijdragen aan het de online engagement. Deze stijgt dan ook flink met meer dan 210%. De campagne van Louis Vuitton is net zo high-class als het merk zelf.


REMARK: Social War meet de kracht van social media engagement bij meer dan 70 fashion merken. Het meet het actuele aantal fans op Facebook, Twitter, Instagram, Snapchat en YouTube. Daarbij monitoren wij het engagement die merken met hun achterban hebben. Dit betekent dat de kracht, impact en kwaliteit van de verschillende merken gemeten kan worden en de impact hiervan tussen grote en kleinere merken vergeleken kan worden. Het is goed om te weten dat kleinere merken soms beter presteren dan gigantische mainstream merken.

 

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Advertentie