Waarom Netflix moet wachten met hun prijs te verhogen

De streamingdienst Netflix zal de prijs voor nieuwe klanten gaan verhogen met enkele euro's per maand.

Helaas hebben we niet meer de rechten op de originele afbeelding
adformatie

En hier zullen overige soortgelijke diensten snel op gaan volgen. Een ontwikkeling die nog net iets te vroeg komt voor de Nederlandse markt.

Het is al een tijdje duidelijk; streaming diensten zijn de nieuwe standaard voor media consumptie. In Nederland zijn muziek diensten als iTunes, Spotify en Deezer haast niet meer weg te denken. En voor de VOD diensten kennen we natuurlijk allemaal; Netflix, het Nederlandse Ximon, RTL Nederland en Videoland. Verder zijn daar nog Pathé thuis, Film1, HBO, UPC Horizon en KPN met hun services. Waarin Netflix uiteraard bij uitstek de meest gelikte mobiele ondemand beleving van allemaal biedt.

Nu beschik ik al jaren over een lidmaatschap voor de zogenaamde nieuwsgroepen. Dit is waar ik mijn verslaving, oftewel media behoefte, voedt.
Heerlijk voor niets shoppen tussen het nieuwste aanbod aan nog uit te komen films en muziek. Daarbij beshik ik dan nog over een mediabox, met ondersteunden software, waarmee ik maximaal van het home cinema set kan genieten. Fantastisch, tegen minimale kosten, maximaal op de hoogte zijn van de aller nieuwste hollywood blockbusters en deze kijken wanneer ik maar wil. 
Uiteraard breng ik nog wel eens een bezoek aan de lokale cinema. Maar dit is inmiddels meer als zoethoudertje voor vrouwlief.

Echter, nu is sinds 10 april 2014 dan toch die, al langer te verwachten, donderslag aan heldere hemel. Vernuftig Nederland dient namelijk te gaan stoppen met het downloaden van illegaal verkregen content, althans dat is wat zegt.

In het kort; vorige week oordeelde het Europees Hof van Justitie, dat de Nederlandse thuiskopieregeling in strijd is met artikel 5, lid 2, sub b en lid 5 van richtlijn 2001/29/EG. Dit omdat het geen onderscheid maakt tussen de situatie waarin de bron, waaruit wordt gekopieerd, een geoorloofde bron is. En de situatie waarin deze bron een ongeoorloofde bron is. Het downloaden uit illegale bron werd daarmee dus onrechtmatig en dus strafbaar in Nederland.

Even voor het geval dat eventuele Stichting Brein leden dit blog lezen; ik kopieer niet uit ongeoorloofde bron. Ik deel enkel informatie. Maar voor het gemak zeggen we maar even dat ik d*wnl*ad. Wat heel iets anders is uiteraard.. Maar nu, op zich is mijn media consumptie qua VOD niet enorm mobiel te noemen en raakt het niet echt de vorm die mobilemarketing.nl na streeft. Echter doen diensten als Netflix en Spotify dat natuurlijk maximaal. En dus gaan we nog even verder. Want mijn media consumptie gedrag is dus wel degelijk mobiel gedrag.

Ik gebruik namelijk al Spotify sinds dat zij in 2010 publiekelijk beschikbaar kwamen. Heerlijk altijd en overal al jouw muziek tot je beschikking. Mega mobiel dus, wat perfect past bij mijn mobiele behoeften. Ook een service als Netflix is iets wat ik sinds hun start in september 2013 moést proberen. Echter, ondanks dat de mobiele services en daarmee de mobiele ervaring  van deze streamingdienst optimaal was, was mijn lidmaatschap maar van korte duur. Niet alleen omdat mijn gratis proefmaand afliep. Maar vooral ook omdat het aanbod zwaar tegenviel, in vergelijking met het geen ik allang middels mijn d*nwl*ads had geshopt. Een andere reden, voor het opzeggen van mijn Netflix lidmaatschap, was dat ik enkel van deze service gebruik kon maken zodra ik over een wifi verbinding beschikte.

Maar nu bijna een jaar later, is mijn media behoefte nog altijd hetzelfde. Enkel kan deze behoefte nu beter worden gevoedt, doordat het mobiel gedrag nu de ruimte krijgt om te evalureren. Namelijk met behulp van een 4G telefonie abonnement en een internet aanbieder die mij het mogelijk maakt om overal en nergens toegang tot gratis wifi te hebben. Op die manier ben ik ineens maximaal mobiel qua mogelijkheden met al mijn mobiele devices.

Zo doende is naast mijn Spotify account ineens Netflix weer in de picture. Want, naast de toegenomen mobiele mogelijkheden, was de ervaring toch wel prettig en het werkte allemaal toch wel erg soepel. Daarnaast is het media aanbod bij deze VOD kwalitatief sterk toegenomen.

Dus dan het moment om te overwegen weer een lidmaatschap bij Netflix te gaan nemen. Zeker met het loerende gevaar van een Stichting Brein dat mijn media consumptie gedrag ieder moment zou kunnen gaan bestraffen.

Maar precies op dat moment wordt er de presentatie van gedeeld. Met daarin de plannen om de kosten voor een nieuw lidmaatschap te gaan verhogen. Dit vanwege dat deze VOD service heeft in vernuftig Nederland.

Dus bij deze de vraag en een advies, van een enorme mobiele media verslaafde, aan de beste heren van Netflix. Netflix zou er goed aan doen nog even te wachten met het verhogen van de lidmaatschapsprijzen. Ik spreek nu wel vanuit mijn eigen media behoeften en mobiel gedrag, maar dit alles geldt natuurlijk voor veel meer vernuftigde Nederlanders. Het 4G aanbod is namelijk een landelijke aanbod, dat steeds meer gebruikers krijgt. Dit geldt ook voor de grotere wifi denking en het toenemend aantal gebruikers daarvan. Maar vooral ook geldt dat Stichting Brein de komende tijd met waterdichte sancties zal gaan komen, voor Nederlanders die toch nog door gaan met het downloaden uit illegale bron. Kortom, Nederlanders zullen opzoek gaan naar die ene goede vervangende service die voldoet in hun mobiele media verslaving. En vergis je niet het aanbod aan streaming diensten, met name VOD, groeit gestaag.

 

 

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Advertentie